ANA YEMEKLER,

KIŞ ÇORBASI TARİFİ

Mart 05, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


KIŞ ÇORBASI

MALZEMELER:
3 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı (tepeleme) yoğurt
2 çay bardağı haşlanmış buğday
2 çay bardağı haşlanmış nohut
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı zeytinyağ
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
6-7 dal maydanoz
YAPILIŞI:
Buğday ve nohutunuzu geceden ıslatın ve haşlayarak nohutun kabuklarını ayıklayın.
Aslında boş bir zamanınızda bakliyatlarınızı 1  er bardak haşlayarak deep freez'de
saklarsanız bu gibi tarifler de hemen elinizin altında olacaktır ve işinizi kolaylaştıracaktır.
Çorbayı yapacağınız tencereye unu ve zeytinyağını alarak unu kavurmaya başlayın.
Yoğurdu 1 su bardağı su ile çırparak pütürsüz hale getirin.Ve yumurtayı ekleyerek çırpın.
Kavrulan una yoğurtlu karışımı ekleyin.Kalan suyu da ekleyin ve karıştırın.
Çorba kaynamaya başlayınca buğday ve nohutu ilave edin.
Kısık ateşte 15 dakika kaynatın.
Kıvamını damak zevkinize göre ayarlayın,aslında biraz koyu kıvamlı bir çorbadır.
Tereyağını küçük bir tavada kızdırın,kırmızı biberi ekleyerek ateşten indirin ve 
çorbanızın üzerine ekleyin.
Servis yapacağınız sıra maydanozları ince doğrayarak çorbanın üzerine serpin.
Kışın soğuk günlerinde içinizi ısıtacak nefis bir çorbadır.
Afiyet olsun..
Sevgiyle..


0 comments: