ANA YEMEKLER,

KISIR NASIL YAPILIR.

Mart 05, 2017 Neşem Çelik 0 Yorumlar


KISIR

Merhabalar,
Aslında Güney İllerinin bir çeşit yemeği olarak kayıtlara geçsede günümüz de
artık yer yörede yapılmaktadır.
Akşamüstü çaylarının yanında ikram edilen,kalabalık misafirler geleceği zaman 
bereketli olmasından dolayı hemen tercih edilen,bulgurun faydalı olmasından
kaynaklanan ve aslında kolayca da yapılabilen bir yiyecektir.
Ben pek yemek kategorisine yerleştiremiyeceğim.Salatlar grubuna daha
çok yakışıyor.
Kimi yöreler tane tane olmasını,kimi yöreler çiğ köfte gibi iyice yoğurulmuş
haliyle hazırlar ve ikram ederler.
Ben bugün sizlere her ikisinin ortası bir tarif yazacağım.
Ekşi ve acı severler bu ölçüleri arttırabilir.Acısıyla yenince de daha güzel
olduğunu söyleyebilirim.
Hazırlamaya başlayalım .
MALZEMELER:
2 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı sıcak su
1/2 demet maydanoz
10 adet taze soğan
1 adet büyük kuru soğan
6 diş sarımsak
1 kahve fincanı zeytinyağ
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
3 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı tuz
SOS:
1 adet limonun suyu
3 yemek kaşığı nar ekşisi
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
YAPILIŞI:
Bulguru ayıklıyarak bir tencereye alın ve sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.
Bulgur sıcak su ile birlikte yumuşayana kadar sizde bir tavaya kuru suğanı küçük doğrayın.
Ve zeytinyağ ilevesiyle orta ateşte kavurmaya başlayın.Sarımsakları da ince doğrayarak ekleyin.
Soğanlar yumuşamaya başlayınca salçaları ekleyin.5-8 dakika arası birlikte karıştırın ve
ateşten indirin.Bu arada bulgurlar yumuşamış olacaktır.Bulgurların üzerine soğan karışımı ,tuzu,
baharatları ekleyin ve sıcakken hepsini birlikte güzelce karıştırın.
Taze soğanları ince halka halinde doğrayın.Maydanozları da ince doğrayın.Ve bulgura
ekleyin ,karıştırın.
Bir çorba kasesi içerisinde sosu için zeytinyağ,limon suyu ve nar ekşisini karıştırın.
En son sosunu ilave ederek harmanlayın.
Servis tabağna kıvırcık salataları yerleştirin ve üzerine kısırı boşaltın.
Domates ve salatalıklarla süsleyin.
Turşuyla da servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..
Sevgiyle..

0 yorum: