Gül Kurabiye,

GÜL KURABİYE NASIL YAPILIR

Nisan 01, 2017 Neşem Çelik 0 Yorumlar


GÜL KURABİYE
Bu minik şirin iki renkli çilek kokulu kurabiyeleri çocuklarınız çok sevecek..
Yapılışı çok zevkli ve küçük oluşu,çayın yanında bir lokmada yenebilmesi ile
servis kolaylığı sağlamakta.
Eğer çocuklarınızla mutfağa girenlerdenseniz işte size çocuklarla yapılabilecek
eğlenceli bir tarif..


MALZEMELER:

250 gr yumuşak margarin
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un
1 yemek kaşığı çilek reçeli
ORTALARINA:
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
YAPILIŞI:
Margarini eritin ve soğutun.İçine sıvıyağ,şeker ve tarçını ekleyerek karıştırın.
Yumurtanın sarısını ilave edin.(akını üzerlerine süreceğiz.)
Un,vanilya ve kabartma tozunu karıştırarak eleyin ve karışıma ekleyerek yoğurun.
Hamuru iki eşit parçaya ayırın.Çilek reçelini rondodan geçirin ve hamurun bir
parçasına ekleyerek tekrar yoğurun.(eğer elinize yapışırsa az un daha ekleyebilirsiniz)
Hamurları 1/2 saat buzdolabında bekletin.Soğuyan hamurlar kendini toparlıyarak
daha rahat açmanızı sağlayacaktır.
Çilekli ve sade olarak ayrı ayrı hamurları açın.Açma işlemini yaparken streç arasında
yaparsanız hamurunuz merdaneye yapışmadan hazırlıyabilirsiniz.
Her iki hamuru da ayrı ayrı açarak ,yuvarlak bisküvi kalıbı ile kesin.

Şimdi gelelim gül yapmaya:
3 yuvarlağı kenar kısımları üstlerine gelecek şekilde 1 sade ortaya bir çilekli tekrar
bir sade olarak yerleştirin.Yandan başlayarak rulo kıvırın.Ruloyu ortadan ikiye kesin.
Kestiğiniz kısım alta gelecek gibi oturtun.üstte kalan kısımları elinizle açarak gül
şekli verin.Tam ortalarına bir tane dolmalık fıstık yerleştirin.
İşte güller olmaya başladı.
Fırın tepsinize yağlı kağıt sererek gülleri yerleştirin.
165 derece de ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin.
Minik ,lezzetli görüntüsü şık kurabiyeler ikrama hazır..
Afiyet olsun..
Sevgiyle..



0 yorum: