Kadayıftan Tartolet,

KADAYIFTAN TARTOLET NASIL YAPILIR.

Nisan 14, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



KADAYIF TARTOLETLER

Tel kadayıfı klasik tatlısından biraz çıkarıp farklı bir lezzete büründürmek
isteyince işte bu gördüğünüz tarif çıktı ortaya..
Tel kadayıf çok rahatlıkla hemen her şekle girebildiği için,biraz hayal
gücünüz ,biraz da damak zevkiniz sizlere değişik tatlar çıkarmakta
yardımcı olacaktır.
Bende bu tarifi klasik tel kadayıf tatlısından kalan tel kadayıfları
değerlendirmek adına yapmıştım.Fakat çok güzel bir lezzete bürününce
tarif defterimde yerini aldı.
Şimdi bu tarifimi sizlerle paylaşacağım.Ölçüler bire bir denenerek
yapıldığı için zorluk çekeceğinizi sanmıyorum.

MALZEMELER:
200 Gr.Tel kadayıf
80 gr tereyağ
KREMASI:
1,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
40 gr beyaz çikolata
KROKAN:
3 yemek kaşığı toz şeker
1 kahve fincanı su (orta boy fincan)
1 çay bardağı (ajda) fındık yada fıstık
YAPILIŞI:
Öncelikle tereyağını eritin.Tel kadayıflarını fazla bölmeden bir 
tepsiye alın ve tereyağ ile buluşturun.Elinizle karıştırarak,tereyağın
kadayıfların her tarafına nufüz etmesini sağlayın.
Mümkün mertebe kadayıfları parçalamamaya dikkat edin.
Tepsi şeklinde muffin kalıbınız var ise yada tekli kalıplara,
kadayıfları çanak şeklinde yerleştirin.Orta kısımları boş kalacak
şekilde yanları bastırın.
Fırınınızı 180 derece de ısıtın ve kadayıfları üzerleri pembeleşene kadar
fırında pişirin.
Kreması için,küçük bir tencereye sütü,şekeri ve nişastayı alarak karıştırın.
Orta ateşe alarak pişirmeye başlayın.Devamlı karıştırarak pişirin.
Koyu bir kıvam alınca ateşten indirin ve beyaz çikolata ile vanilyayı 
ekleyerek 5 dakika çırpın.
Şimdi gelelim krokan yapımına;
Bir tavaya şekeri ve suyu alın,kısık ateşte hiç karıştırmadan,
sadece arada tavayı sallayarak şekerin eriyip,renginin dönmesini
ve koyu bir kıvama gelmesini sağlayın.
Bu arada fıstıkları bir naylon torba içinde ,üzerinden oklava ile
geçerek irice parçalara bölün.
Karameli ateşten indirince hemen fıstıkları içine ekleyerek,
hızlıca karıştırın ve yine hızlıca yağlı kağıt serili bir tepsiye
eşit şekilde dökün.Kısa sürede soğuyacaktır.
Sıcakken aman dikkat sakın elinizi değdirmeyin.
Soğuyan krokanı küçük parçalara ayırın.
Şimdi hepsini toplamaya geldi sıra..
Kadayıf tartoletleri servis tabağına dizin.İçlerini kremasıyla doldurun.
Ve krokanlarla süsleyin.Biraz antep fıstık tozu serperekte son noktayı koyun.
Hepinize afiyet olsun..
Sevgiyle...

0 comments: