ANA YEMEKLER,
PÜRE ÇANAKLARDA HİNDİ KAVURMA TARİFİ
PÜRE ÇANAKLARDA HİNDİ KAVURMA
MALZEMELER:
600 gr hindi göğüs kuşbaşı
1 kahve fincanı zeytinyağ
1 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
1 adet kapya biber
1 küçük çorba kasesi çekirdeği çıkarılmış domates
tuz
kırmızı biber
PÜRE İÇİN:
6 adet büyük patates
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
tuz
karabiber
ÜZERİNE:
1 çorba kasesi kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI:
Patatesleri haşlamakla işe başlayalım.Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyarak
rendeleyin ve tereyağ,yumurta,tuz ve karabiberini ilave ederek karıştırın.
Hindinizi hazırlıyana kadar püreniz buzdolabında beklesin.
Büyükçe bir tavaya zeytinyağını alarak orta ateşe oturtun ve hindi kuşbaşıları
ekleyin.Kuru soğanı ve sarımsakları küçük doğrayın.Kapya biberinin
çekirdek kısmını çıkarın ve halka doğrayın.Domatesin de iç kısmını çıkarın
ve küp doğrayın.
Hindileri kavurmaya devam ederken soğanı ve sarımsakları ekleyin.
5 er dakika ara ile diğer malzemelerini de kavurmakta olduğunuz hindi
etlerine ekleyin.Hindi etleri yumuşamaya başlayınca,5 dakika daha
kavurarak pişirin.Bu arada hepsi birlikte yumuşamış ve pişmiş olacaktır.
Tuz ve kırmızı biberini de ekleyerek ateşten indirebilirsiniz.
Fırın tepsinizi yağlı kağıt ile kaplayın ve yağlı kağıdı da yumuşak
tereyağ ile yağlayın.
Buzdolabında beklettiğiniz püreyi çıkararak küçük bir portakal büyüklüğünde
toplar alarak yuvarlayın ve ortasını oyarak çanak şekli verin.
Soğuyan püreniz çanak şekli verirken kolaylık sağlayacaktır.
16 adet püre çanaklarınız olacaktır.
Hepsini tepsiye aralıklı dizin ve kavurup pişirdiğiniz hindi kavurmayı
her bir çanağa paylaştırın.Hepsine tam gelecektir.
Şimdi fırınınızı 190 derece de ısıtmaya başlayın.
Sıra geldi kaşar peynirini paylaştırmaya..
Rendelediğiniz kaşar peynirlerini de hepsinin üzerine eşit şekilde pay edin.
Resimde görüldüğü gibi..
Bu arada fırınınız ısındıysa tepsiyi fırına verelim.
Fırında 10-13 dakika kadar kalması yeterli olacaktır.Hepsi pişmiş olduğu için
sadece birlikte ısınıp ,kaşar peynirinin eriyip biraz kızarması yeterli olacaktır.
Servis tabağınızın yanına biraz ketçap yada kendi yapacağınız domates sos
tercih edilebilir.
Afiyet olsun..
Sevgiyle...
0 comments: