Sandviç Dondurma,

SANDVİÇ DONDURMA EV'DE NASIL YAPILIR ?

Temmuz 12, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


  • SANDVİÇ DONDURMA
        Havaların ısınmasıyla birlikte evler de soğuk yiyeceklere daha fazla yer vermeye başladık.
     Dondurma da bunların başında gelmekte...
     Hazır paketlerde satılan dondurmalar çocukluğumuz da aldığımız,sokak aralarında dondurma
     kaymakkk diye ,üç tekerlekli arabasıyla gezen ve yemeye doyamadığımız dondurmaların lezze-
     tini veremese de,hiper marketlerden alış veriş yaptığımız için,dondurma dolaplarında bulduğu-
     muz dondurmalara rağbet eder olduk.
         Bunların bir çeşidi de sandviç dondurma..
      Aslında ben çok fazla dondurma yememekle birlikte,evimiz de çocuklar çok sevdikleri için,
      daha sağlıklı olur düşüncesiyle bu sevilen lezzeti denemeye karar verdim.
      Sonuç ise başarılı..çünkü her yiyen beğendiğine göre ,bende sizlerle paylaşmak istedim.
      Dış biküvilerini isterseniz farklı bisküvi çeşitleri kullanarak ta yapabilirsiniz.
      Ben büyüklüğü açısından potibür bisküviyi tercih ettim,üstelik hem sade hem kakaolu çeşidiyle
      değişiklik olsun istedim.
          Dondurma kısmına arzuya göre meyve sosları da ekleyebilirsiniz.
      Bizim tercihimiz karamel sos ve damla çikolata karışımı oldu ve çok da güzel yakıştı.
      Haydi o zaman malzemelereni yazarak nasıl yapıldığını yazayım ve sizler de çocuklarınız
      için hem sağlıklı hem hijyen olarak kendi mutfağınızdan çıkma bir dondurmayı sevdiklerinizle
      paylaşın..
  



  • MALZEMELER:
  • Resimde de gördüğünüz gibi malzemelerimiz bunlar..
  • 200ml.krema
  • 1 paket krem şanti (75 gr)
  • 2 yemek kaşığı dolusu labne peynir
  • 2 yemek kaşığı dolusu karamel sos (ister hazır isterseniz kendiniz yapabilirsiniz)
  • 1 çay tabağı dolusu damla çikolata (bitter)
  • 16 adet sade + 16 adet kakaolu potibür bisküvi
  • YAPILIŞI:


  • Önce dondurmayı hazırlamak için mikser kabınıza kreme ve krem şantiyi (toz olarak)alın ve yüksek devirde çırparak koyu krema kıvamına getirin.Kısa sürede kıvama gelecektir.
  • Daha sonra içine karamel sosunu ve labne peynirini ilave ederek tekrar çırparak ,peynirin iyice içine karışarak pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
  • Şimdi mikserinizi kapatarak kasesini tezgahınıza koyarak damla çikolataları ekleyebilirsiniz.

  • Damla çikolataları eklediniz ve bir mala ile karıştırın.
  • Dondurmanız hazır ...böylece buzdolabına kaldırın ve bisküvilerinizi hazırlıyana kadar dolapta bekletin.Havalar sıcak olduğu için hemen gevşemesin.


  • Resimde gördüğünüz gibi kakaolu ve sade olarak iki ayrı tepsiye naylon sererek bisküvileri dizin.
  • 8 adedinin (sade ve kakaolu olarak ayrı ayrı) iç kısımlarına buzdolabında bekleyen dondurmadan 1 er yemek kaşığı dolusu yerleştirin.


  • Gördüğünüz gibi dondurmaları yerleştirin ve kenarlarında bekleyen diğer bisküvileri üzerlerine kapatın.Çok bastırmanıza gerek yok ..kapatın ve bırakın.

  • İşte şimdi deep freze girmeye hazır...
  • 1 saat deep freze'de kalması yeterli olacaktır.
  • Çıkardığınız da bir bıçak ile yanlarını düzelterek servis tabağına  alın ve sevdiklerinizle paylaşın.



Havaların çok sıcak olması nedeniyle hemen serviz yapmanızı tavsiye ederim.
Bu dondurmayı çok seveceksiniz.
Hepinize afiyet olsun.
Sevgiyle...

0 comments: