ANA YEMEKLER,

BABET PATLICAN YAPILIŞI VE TARİFİ

Ağustos 25, 2017 Neşem Çelik 0 Yorumlar




BABET PATLICAN

      Merhabalar hanımlar,
   Bugün biraz vaktiniz var ise görüntüsü ile tabaklarda çok şık duracak bir tarifim var sizlere..
      Resimlerini de gördüğünüz gibi bayanların en büyük tutkusu ayakkabıları sebzelerle denedim.
   Patlıcanlar da bu iş için çok güzel yakıştı doğrusu,rugan görüntüsünü verdiği gibi şeklini vermekte 
   de hiç zorlanmadık.El oyalıyıcı dediysem de biraz süsleri ile uğraştık o kadar..
      O süslemeler de sizlerin hayal gücüne kalmış isterseniz daha farklı süslemeler de yapabilirsiniz.
    Ben siyah rugan görüntüye kırmızı koymayı tercih ettim,bu iş için de kapya biberler bana çok 
    yardımcı oldu...
       Gelelim gerekli malzemelerle nasıl hazırladığımıza;
    Tabiki ana malzememiz patlıcan ve et..
  • MALZEMELER:
  • İÇ MALZEMESİ:
  • 500 gr kuşbaşı dana eti
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 5 adet sivri biber
  • 3 adet orta boy domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kişniş
  • 3 su bardağı su
  • ET'İN YAPILIŞI:
  • Düdüklü tencerenizi orta ateşin üzerine alarak zeytinyağını ekleyin ve akabinde etleri ilave ederek kavurmaya başlayın.
  • Etleriniz her zaman dediğim gibi önce su bırakacak ve daha sonra suyunu çekecektir.
  • Siz bu arada kuru soğanları ayıklayın ve küçük doğrayın.
  • Sivri biberlerin çekirdek kısımlarını ayıklayın ve halka doğrayın.
  • Domateslerin de kabuklarını soyarak küp küp doğrayın.
  • Sebzelerimiz hazır bu arada etler de suyunu çektiyse soğanları ekleyerek 5 dakika kadar da soğanlarla kavurun.
  • Sırasıyla sivri biberleri,domatesleri,tuzunu ve baharatların ekleyerek karıştırın.
  • Tuz size kalmış ama baharatlar için 1/2 çay kaşığı yeterli olacaktır.
  • Şimdi suyunu vererek kapağını kapatın ve düdüğünü indirdikten sonra 20 dakika pişirin.
  • Etler piştikten sonra bir süzgeçe boşaltın ve suyunu bir kenara alın.
  • BABETLER İÇİN:
  • 4 adet orta büyüklükte kemer patlıcan
  • 1 kapya biber
  • KIZARTMAK İÇİN:
  • 2 su bardağı sıvıyağ
  • YAPILIŞI:
  • Patlıcanların sap kısmını dikkatlice çıkarın.
  • Orta kısmını sivri uçlu bir bıçak ile ayakkabı şeklinde keserek dikkatlice çıkarın.
  • Kararmamaları için tuz ve limon suyu eklediğiniz suyun içine bırakın.
  • Tavanızı orta hararette kızdırın.
  • Patlıcanları iyice kurulayarak yağa bırakın.
  • çok fazla kızartmayacağız,sadece iç kısımlarını yağı içine bırakarak hafif bir kızartma işlemi yapacağız.Diriliğinin kaybolmasını istemiyoruz.
  • Hemen bir kağıt havlu üzerine alın ve fırın tepsisine yerleştirin.
  • Kapya biber ile mini daireler keserek yanlarına mini kürdanlarla (kürdanı keserek yapabilirsiniz) yerleştirin.
  • Ön fiyonk kısmını da yine kapya biber ile şekil vererek hazırlıyabilirsiniz.
  • Yada bir kurabiye kalıbı bu işinizi görecektir.
  • Babetlerin süslemeleri tamamlandığına göre orta kısmına etleri yerleştirebiliriz.
  • Fırın tepsinize birbirine değmeyecek şekilde yerleştirin.
  • Ayırdığınız et suyunu tepsiye kenardan boşaltın.
  • Kısık ateşin üzerinde 10 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
  • Hepsi pişmiş olduğu için sadece et ile patlıcanları harmanlamış olacağız.
  • Bir karnıyarık tenceresi de işinizi görecektir.
  • Sevdiklerinize şık bir sunum hazırlamak istiyorsanız işte sizler için hem göze hem mideye hitap eden bir yemek..
  • Hepinize kolaylıklar diliyorum.
  • Afiyet olsun..
  • Sevgiyle...
     
            Babetlerin yakın plan resimleri sizlere kolaylık sağlayacaktır.



0 yorum: