Jöleli Yaz Pastası,

JÖLELİ YAZ PASTASI NASIL YAPILIR ?

Ağustos 11, 2017 Neşem Çelik 0 Yorumlar



JÖLELİ YAZ PASTASI
   

    Merhabalar,
  Yaz mevsiminin en sıcak günlerini yaşadığımız bu günler de yiyecek içeceklerin de soğuk    
   olanlarını seçiyoruz biraz olsun serinliyebilmek için..
     Bugün sizlere yazacağım tarifimin çok eskiye dayanan bir pastadır.
   80'li yıllar da cheescake ve browni adıyla bilmediğimiz ve genellikle jöleler ile hazırladığımız
   bana kalırsa cheescake'in atası sayılan,peynir olmasa da yoğurt ile jöleyi karıştırarak yaptığımız
   bu tarif,çok sevilen ve yaz mevsimin de çok sık yaptığımız bir pastaydı.
      Cheescake'in tarihine bakılırsa da Philadelphia'da köy peyniri olan çok yumuşak bir peynir yada
   süzme yoğurt kullanıldığı görülmekte...
       Biz de 80'li yıllarda bu tarifi yoğurt genellikle meyveli yoğurt kullanarak hazırlardık.
    Sanırım sizler de beğeneceksiniz,üç kat olarak hazırladığımız pastamız hem görüntüsü,hem 
    lezzeti hemde içimizi ferahlatan tadıyla eski defterleri karıştırmamıza değecek..
       Ara katına kullandığımız bisküvileri ben bu sefer mozaik içi çikolatalı bisküviler olarak
    kullandım çok da güzel oldu..
       Haydi buyrun tarifimize..




  • MALZEMELER:
  • ÜÇ KISIMDAN OLUŞACAK PASTAMIZ İÇİN HER KATINI AYRI AYRI YAZACAĞIM.
  • MEYVELİ KISIM:
  • 1 çorba kasesi çilek (başka meyve de kullanabilirsiniz.)
  • 1 paket jöle (jöleyi ister mini paketler olarak 3 paket ayrı ayrı kullanabilirsiniz isterseniz de büyük paket jöle alarak üç katman için 1,5 _ 1,5 _ ve 1 su bardağı olarak kullanabilirsiniz.Yani 1,5 su bardağı jöleyi meyve ve bisküvi karışımına 1 su bardağı jöleyi ise yoğurta karıştıracaksınız.Diğer malzemeleri hazırladığınızda sadece jöleyi katarak yerleştirmeniz yetecektir.Tercih sizin.
  • Mini paket jöleyi üzerinde yazılan tarife uygun olarak hazırlayın .
  • Silikon kalıbınıza çilekleri dizin ve üzerine pişirip ılıttığınız jöleyi boşaltarak buzdolabına kaldırın.Siz diğer katı hazırlarken çilekli jöle buzdolabında donsun.
  • ARA KAT:
  • 2 paket çikolatalı mozaik bisküvi (240gr)




  • Bisküvilerimiz bunlar..


  • Bir bıçakla dört parçaya ayırın.Zaten bıçak değdiği an da parçalanacaktır.
  • Bir kaseye alın ve yine hazırladığınız jöleyi bisküvilerle karıştırın.
  • Buzdolabında beklettiğiniz ve tamamen sertleşen çilekli jölenin üzerine eşit şekilde yerleştirin.
  • Hemen yine buzdolabına kaldırın.Katların birbirine karışmaması için mutlaka sertleşmesini bekleyin.
  • Şimdi gelelim son katına,yani kalıbı ters çevirdiğimiz de altta kalacak olan yoğurtlu karışıma
  • 1  su bardağı çilekli yoğurt ile hazırladığınız bir paket jöleyi karıştırın.
  • Buzdolabında beklettiğiniz kalıbınıza en son olarakta yoğurtlu karışımı yerleştirin.
  • Ve tekrar buzdolabına kaldırın.Takribi 2 saat kadar bekletin.
  • Servis tabağına ters çevirerek yerleştirin.
  • Üzerine hazır meyve soslarından gezdirebilirsiniz.
  • Dilimliyerek servis yapabilirsiniz.

Hazırladığımız jöle ve yoğurtlar..





Hepinize Afiyet Olsun..
Sevgiyle...

0 yorum: