Cepli Sandviç Poğaça,

CEPLİ SANDVİÇ POĞAÇA NASIL YAPILIR

Eylül 18, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



CEPLİ SANDVİÇ POĞAÇA

     Hamur işlerinde sınır tanımayan hanımlar,işte sizler için çok şık ve bir o kadar da lezzetli,
çay saatlerinin güzel bir ikramı ceplerine istediğiniz her malzemeyi koyarak servise sunabileceğiniz 
bir poğaça..
    Poğaçalar her türlüsü çay saatlerinin mutlaka ikram edilen sevilen bir yiyeceğidir.
Yaratıcı hanımlar,değişik şekillerde ve içlerine koydukları farklı malzemelerle poğaçalar yaparlar.
   Bu tarifimiz pastane poğaçası hamurunun kıvamında yoğrulan,katlama şekli itibariyle içine malzeme koymadan pişirilen ,istediğimiz yada sevdiğimiz malzeleri sonradan içine yerleştirdiğimiz 
ve görüntüsüyle de çok güzel duran bir poğaça...
  Haydi o zaman hep birlikte resimlerle bu güzel poğaçaları yapalım..
  Hepinize kolay gelsin..

  • MALZEMELER:
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 kahve fincanı ılık su
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta ( sarısını üzeri için ayırın)
  • Tuz
  • Aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığında...hafif ele yapışabilir)
  • HAMUR ARALARINA SÜRMEK İÇİN:
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • PİŞTİKTEN SONRA ARALARINA:
  • İsteğe göre;Beyaz peynir,Kaşar Peyniri,Domates,Salam,Kıvırcık salata
  • YAPILIŞI:
  • Hamuru yoğuracağınız kaseye önce mayayı,şekeri ve 1 fincan ılık suyu alarak karıştırın ve 10 dakika mayayı kabartın.
  • Daha sonra un hariç diğer malzemeleri ekleyin.
  • Unu yavaş yavaş ekleyin ve yoğurun.Hafif ele yapışan bir hamur elde edin.
  • Üzerini kapatarak sıcak ortamda 1 saat hamuru mayalanmaya bırakın.

    Resimde gördüğünüz gibi hamurunuz göz göz olana kadar mayalandırın.
    Mutfak tezgahınıza biraz un serperek hamuru tekrar yoğurun.



  • Mandalina büyüklüğünde bezeler halinde yuvarlayın ve bir tepsiye dizin.
  • Her bir bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
  • Üzerine sıvıyağ sürün ve yarım ay şeklinde kapatın.
  • Tekrar sıvıyağ sürün ve bir kat daha katlayın.

  •     











  • Bu şekilde katladığınız da 4 kat olmuş olacaktır.
  • Bastırmadan fırın tepsisine yerleştirin.
  • Fırın tepsisinde 20 dakika bekleterek mayalandırın.
  • Ayırdığınız yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
  • 180 derece de ısıtılmış fırında takribi 25 dakika (üzeri kızarana kadar)
  • Fırından çıktıktan sonra ara katlara istediğiniz malzemeleri yerleştirerek servis tabağına yerleştirin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...





0 comments: