Anjelika Tatlı,

ANJELİKA TATLISI NASIL YAPILIR ?

Ekim 22, 2017 Neşem Çelik 0 Yorumlar



ANJELİKA TATLISI

Merhabalar,
Bu yaz ANJELİKA ERİK bizim mutfaktan hiç eksik olmadı..
Bu da onunla yapılacak çok çeşit tatlının ve kurabiyenin yapılması için,
bolca marmelat yapmak içindi.
Gerçi çok da yiyerek tükettik...kemik ve kas ağrıları için bire bir olan bu 
nefis meyveyi herkese tavsiye ederim.
Marmelat yapımında bu eriğin faydalarını bir bir yazmıştım.Yine de 
hatırlatmakta fayda gördüm.
Bu yaz çok da bol olarak raflarda yerini aldı..eğer bu yaz yapamadıysanız
seneye mutlaka denemenizi öneririm.
Bunun yanı sıra mürdüm eriği de marmelat olarak ilk sıralarda yerini alır.
Ve kurabiyelerde,tartlar da çok  sık kullanılır.
Şimdi gelelim tatlımıza,aslında pandispanyanın üzerini triliçe gibi,
şerbetle ıslattık veee önce krem şanti ile daha sonrada marmelat sos ile
nefis bir hale getirdik.
Sanırım ben biraz ıslak kek seviyorum ki keklerin üzerine şerbeti çok yakıştırıyorum.
Hele kalabalık gelecek misafirleriniz varsa bu tarif tam da size göre..
30 x 30 kare tepsi için verilen ölçülerdir.
  • MALZEMELER:
  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker (200 gr)
  • 150 ml.sıvıyağ (1 su bardağından iki parmak eksik)
  • 150 ml süt
  • 100 ml.ılık su
  • 2,5 su bardağı (350gr) un
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1,5 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • ŞERBET İÇİN:
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon
  • Şerbeti şeker,su ve limon dilimi ile kaynatın ve ılıtın.
  • KREM ŞANTİ:
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket krem şanti
  • MARMELAT SOS:
  • 4 dolu dolu yemek kaşığı erik marmelatı
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • YAPILIŞI
  • Pandispanyanın hamurunu hazırlamakla işe başlayalım.
  • Yumurtaları kırarak mikser kabınıza alın ve şeker ilavesiyle köpük köpük olup yoğunlaşana kadar çırpın.
  • Sıvıyağ,süt ve suyunu ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve son dokunuş ile hamuru hazırlayın.
  • 30 x 30 kare fırın tepsisine hamurunuzu boşaltarak tepsiyi mutfak tezgahına vurarak hamurun içinde ki havayı çıkarın.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.(yine de kürdan kontrolü yapın)

Resimde de gördüğünüz gibi,fırına girmeye hazır..


  • Bu arada şerbetinizi hazırlıyarak pişirin ve ılıtın.
  • Krem şanti için bir kasede süt ve krem şantiyi çırparak yoğunlaştırın.Ve üzerini süslemek için bir çorba kasesi ayırın.
  • Marmelat sosu için bir tavaya yada küçük bir tencereye malzemeleri sırayla yerleştirin ve karıştırın.
  • Orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin.Ve soğutun.
  • Hamurunuz pişince ılıtın ve ılık şerbetini dökerek soğumaya bırakın.
  • Krem şantisini sürün ve 15 dakika buzdolabında bekletin.
  • En son marmelat sosunu düzgünce yerleştirin.
  • Ayırdığınız krem şantiyi bir naylon torbaya yada krema sıkma torbasına yerleştirin.
  • Şeritler çekerek süsleyin.



  • Pişen ve soğuyan pandispanyanın üzerine krem şanti ile kaplanan halidir.


Pandispanyanın fırından çıkmış hali...



Vee tatlımız servise hazır..
Kare dilimler halinde keserek ikram edebilirsiniz.
Hepinize afiyet olsun..
Sevgiyle...

0 yorum: