VİDEOLAR,

DONDURMA NASIL YAPILIR ? VİŞNELİ DONDURMA YAPIMI

Kasım 01, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


VİŞNELİ DONDURMA
  • MALZEMELER:
  • 600 gr vişne
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • YAPILIŞI:
  • Çekirdekleri çıkarılmış vişneleri derin donduruca donma kıvamına gelene kadar bekletin.
  • Hemen rondoya alın ve 2 dakika çırparak ezin.
  • Toz şekerini ve limon suyunu ekleyerek püre haline gelip şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Karışımı kapaklı bir kaseye boşaltın ve dondurucuya bırakın.
  • Her 1/2 saatte bir dondurucudan çıkararak aşağıdan yukarıya karıştırın ve tekrar dondurucuya bırakın.
  • Önce kasenizin yan kısımları donacaktır.
  • En az 4 sefer aynı işlemi gerçekleştirin.
  • Ta ki buzlanma kısmı geçip pürüzsüz dondurma kıvamını alınca kaselere alarak servis yapabilirsiniz.
  • Diğer meyvelerde de aynı işlemi yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle..

0 comments: