Cevizpare tatlısı,

CEVİZPARE TARİFİ NEDİR ? NASIL YAPILIR

Aralık 14, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



                                               CEVİZPARE
 
     Herkese merhabalar,
 Türk Mutfağında şerbetli tatlılar önemli bir yer almaktadır.
  Özellikle Osmanlı Mutfağında çok sık hazırlanan neredeyse olmazsa olmazlar arasındadır.
 Tatlılara ve şerbetlere çok önem verildiği için ''helvahaneler de'' zeki ve maharetli aşçılar seçi-
 lerek tatlılar yaptırılırdı.Genellikle bal ile tatlandırılan şerbetli tatlılar özel bir itina ile yapılırdı.
 Bu tatlılardan biri de ''şekerpare dir''.
    Biz bugün bu tatlıyı biraz farklı olarak hazırladık ve ''cevizpare''olarak adlandırdık.
 Klasik hale gelmiş şekerpare'ye bir ek seçenek olsun istedik.Beğeneceğinizi umarak tarifimize
 geçebiliriz.


  • MALZEMELER:
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 250 gr oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 4 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • ŞERBET:
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon
  • BULAMAK İÇİN:
  • 1 çorba kasesi süt
  • 1 çorba kasesi susam
  • SÜSLEMEK İÇİN:
  • Nutella ve fındık kreması
  • YAPILIŞI:
  • Un ve kabartma tozu hariç diğer bütün malzemeleri bir kase içerisine alarak el çırpıcısı ile karıştırın.
  • Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edin ve hamur haline getirin.
  • Buzdolabında 1/2 saat hamuru dinlendirin.
  • Süt ve susamı ayrı ayrı tabaklara alın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayın ve önce süte sonra susama bulayarak tepsiye dizin.
  • Bütün hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra tatlıların tam ortalarını bıçağın arkası ile bastırarak çukur oluşturun.
  • 175 derece de ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin.
  • Bu arada şerbetini pişirerek ılıtın.
  • Tatlılar fırından çıktıktan sonra ilk sıcağı çıksın yani bir 5 dakika sonra ılık şerbetini tepsinin yanlarından verin.
  • Şerbetini çeken tatlıları servis tabağına aldıktan sonra,sıkma torbanıza bir yanına nutella bir yanına fındık kreması gelecek şekilde doldurun.
  • Tatlının orta çukur kısmına kremaları sıkarak süsleyin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...


     Cevizparelerin fırına giriş hali






    CEVİZPARELER İKRAMA HAZIR....

0 comments: