ANA YEMEKLER,

MEKSİKA FASULYELİ HİNDİ YAHNİ TARİFİ

Aralık 17, 2017 Neşem Çelik 0 Yorumlar


                     MEKSİKA FASULYELİ HİNDİ YAHNİ

    Herkese selam ve sevgiler,
 Bugün sizlere hindi ile hazırlıyacağımız güzel bir tarifimiz var.
 Ben hindi etini mutfağımda sıkça kullananlardanım.Hem sağlıklı olması açısından hemde çok
 fazla çeşit yapabildiğimden..
 Hindi etinin tavuktan daha sert olması ve kuzu eti gibi dağılmadan rahatlıkla pişirebildiğimden,
 bir çok yemekte tercih sebebim..
 Bunun yanı sıra,Hindi mineral deposudur.Başlıca minerallerden olan Çinko,bağışıklık sistemi,
 yaraların iyileşmesi,vücudun yağ,protein ve karbonhidratları sindirmesi için son derece önemli
 bir mineraldir.
     Ayrıca hindi etinde fosfor,magnezyum ve önemli miktarda demir (siyah etinde) bulunur.
 Düşük yağ oranıyla kalbin dostu,protein ve mineral dostudur.
     ''TRYPTOPHAN'' maddesi içerir ve bu da mutluluk hormonu olan ''SEROTONİN'e dönüşür.
 Bu yüzden hindi mutluluk veren besinler arasında önemli bir yerdedir.
     Yenmesi ve hazmı çok kolay bir besindir.Kırmızı et'e oranla az kolestrol içermesi açısından da
 mutfaklarda tercih sebebidir.
      Bu kadar çok faydalaı olan ''HİNDİ '' ile gelin güzel bir yemek hazırlıyalım...
 

  • MALZEMELER:
  • 700-750 gr hindi kuşbaşı 
  • 2 adet kırmızı soğan ( yarımay doğranmış)
  • 6 diş sarımsak
  • 3 adet köy biberi
  • 1 büyük kapya biber
  • 3 adet salkım domates
  • 500 gr meksika fasulye konservesi
  • 1 kahve fincanı biberli zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 kahve fincanı su
  • SÜSLEMEK İÇİN:
  • Yeşil salata yaprakları
  • ÜZERİNE:Rende parmesan peyniri yada tulum peyniri
  • YAPILIŞI:
  • Döküm tavanıza yada saç tavanıza zeytinyağını alarak orta ateşte yağı kızdırın.
  • Kuşbaşı kesilmiş hindi etlerini ilave ederek kavurmaya başlayın.
  • 5 dakika kavrulan hindilere yarım ay şeklinde doğradığınız kırmızı soğanları ve halka kesilmiş sarımsakları ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Üzerini bir kapakla kapatarak hindiler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Biberleri julyen doğrayın ve yumuşayan hindi etlerine ekleyin.
  • Domateslerin iç çekirdek kısmını ve kabuklarını soyarak küp doğrayın ve biberler yumuşayınca ekleyin.
  • Tuz ,baharatlar,tereyağ ve 1 kahve fincanı suyu ekleyerek karıştırın.
  • Fasulyeleri de ilave ederek kapağını kapatın ve 10 dakika hepsinin lezzetinin birbirine karışması için pişirin.
  • Servis tabağının altına bir yaprak yeşil salata yerleştirerek ''HİNDİ YAHNİYİ''yerleştirin ve biraz parmesan peynirini gezdirin.
  • Şimdii yemeğiniz servise hazır...
  • Afiyet olsunnn..
  • Sevgiyle....

                                         
        Kuşbaşı hindileri zeytinyağ ile tavaya alın

Kavrulan hindiler

Soğan ve sarımsakların ilavesi








                                            Meksika fasulyeli hindi yahninin tava da pişmiş hali...



       
            SERVİSE HAZIR....AFİYET OLSUN....

0 yorum: