Cevizli Çatlak Kurabiye,

CEVİZLİ ÇATLAK KURABİYE DENEDİNİZ Mİ ?

Ocak 12, 2018 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar




        CEVİZLİ ÇATLAK KURABİYE

  Kurabiyeler büyük küçük hepimizin atıştırmayı sevdiği,mutfaklarda genellikle bulunan sevilen,
  bayatlamayan ani gelen misafirler içinse çayın yanında ikram edebileceğimiz sanki mutfağın
  demirbaşı gibidir.
  Son zamanlarda çikolata lezzetiyle hazırladığımız çatlak kurabiyeleri bu sefer bol ceviz lezzeti
  ile denedik..İsmini üzerindeki çatlak görüntüden alan bu ağızda dağılan lezzetin cevizli olanını da
  umarım seversiniz.Haydi o zaman hep birlikte yapalım ve sevdiklerimize ikram edelim.


  • MALZEMELER:
  • 1 su bardağı (tepeleme)ceviz tozu (cevizi çekerek un haline getirin.)
  • 100 gr eritilmiş tereyağ
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ve 2 yemek kaşığı elenmiş un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • KURABİYELERİ BULAMAK İÇİN:
  • 1/2 su bardağı pudra şeker
  • YAPILIŞI:
  • Tereyağını eritin ve ılınınca ceviz tozu ile hindistan cevizini ekleyerek karıştırın.
  • Yumurtalar ve toz şekerini mikserle köpürene kadar çırpın.
  • Cevizli karışıma ekleyin.
  • Un,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve karıştırın.
  • Macun kıvamında olacaktır.
  • Buzlukta 40 dakika bekletin.
  • Pudra şekerini bir tepsiye alın.
  • Kurabiye hamurunu dondurma kaşığı ile alarak pudra şekeri olan tepsiye bırakın.
  • Tepsiyi sallayarak kurabiyelerin pudra şekerine bulanmasını sağlayın.
  • Fırın tepsinizi yağlı kağıt ile kaplayın ve kurabiyeleri aralıklı olarak yerleştirin.
  • 180 derece de ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin.
  • Fırını kapatın ve kurabiyeleri fırının sıcağında 5 dakika bekletin.
  • Servis tabağına aldığınız CEVİZLİ ÇATLAK KURABİYELER servise hazır.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...


0 comments: