Börekler,

ÜÇ ÇEŞİT ''S'' BÖREK TARİFİ NEDİR ?

Ocak 12, 2018 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



                          ÜÇ ÇEŞİT BÖREK

    Börekler,sofralarımız da ve 5 çaylarında hemen herkesin neredeyse olmazsa olmazı gibidir.
    İster el açması olsun isterse hazır yufkalarla hazırlansın,iç malzemesini ya elimizde olan
    malzeme ile yada damak zevkimize uyacak şekilde hazırlarız.
    Genellikle yufkacıdan aldığımız incecik ve taze yufkamız varsa içine ne koyarsak koyalım,
    üstü çıtır içi bol malzemeli ve yumuşacık lezzetli bir böreğe de hiç birimiz ''hayır''diyemeyiz.
    Bugün üç ayrı iç malzemesi ile her damağa uygun dışı çıtır içi yumuşacık ve lezzetli bir börek
    yapalım sizlerle..
    Eğer evinizde herkes ayrı lezzet arıyorsa işte tam size göre...
    Beyaz peynirli,ıspanaklı ve kıymalı..sizin tercihiniz hangisi ?


  • MALZEMELER:
  • İÇ MALZEMELER:
  • Beyaz peynir + maydanoz
  • 300 gr dana kıyma + 1 ad. kuru soğan + tuz +karabiber + 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 500 gr ıspanak +1 kuru soğan + tuz + karabiber + 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • İÇ MALZEMELERİ hazırlıyarak bir kenara alın.
  • 6 adet yufka
  • 150 gr eritilmiş tereyağ yada margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kasesi maden suyu
  • 1 kahve fincanı süt
  • ÜZERİNE:
  • Çörek otu
  • Susam
  • Haşhaş
  • HAZIRLANIŞI:
  • Yufkaları üst üste yerleştirin ve 4 eşit parça halinde kesin.(üçgen 24 adet parça olacaktır.)
  • Erittiğiniz tereyağını ve maden suyunu ayrı kaselere yerleştirin.
  • Tek üçgen parçayı önünüze alın ve önce su ile sonra tereyağ ile ıslatın.
  • Alt geniş kısmına iç harcını koyarak sıkıca rulo kıvırın.
  • Rulonun sağ ucunu sağa doğru,sol ucunu sola doğru gül şeklinde yuvarlıyarak ortada buluşturun.
  • Böreğiniz ''S'' şeklini alacaktır.
  • Bütün yufkaları üç ayrı iç malzeme ile hazırlayın.
  • Kalan eritilmiş tereyağın içine sütü,yumurtayı kırın ve çırpın.
  • Börekleri bu sosa arkalı önlü batırın ve 15 dakika bekletin.
  • Daha sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine alarak peynirliye susam,kıymalıya çörek otu ıspanaklıya haşhaş serpin.(yada kendi isteğinize göre)
  • 180 derece de ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Sıcak sıcak servis tabağına alarak ikram edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...

0 comments: