Sultan Tatlısı(balkabaklı),

SULTAN TATLISI (BAL KABAKLI) TARİFİ

Ocak 13, 2018 Neşem Çelik 0 Yorumlar






                       
                                                      SULTAN TATLISI
                                                         (Balkabaklı)
 

    Sevgiler,selamlar,
Bugün yine tatlı günümüz...Balkabağının bolca olduğu şu günlerde manav reyonlarında kabakları
görünce sepete atmadan geçmiyoruz.
Çünkü her türlü tatlısı çok sevilerek yeniyor.Ayrıca çorbası,böreği de bizim ev de yapılanlar arasında..
Özellikle bebek çorbalarında çokça tercih edilen bir çorba balkabağı çorbası..
Rumeli börekleri arasında sevilen bir börek de kabak böreği..çoğu kabak böreği deyince yeşil kabak
olarak aklına gelse de aslında tatlı ile tuzluyu bir araya getiren bir börektir.
El açması hamuru ile süt ve az şeker ile pişen kabak yufkaların arasında nazlı bir kız edasıyla gezinir ve de çok lezzetlidir,bir de ehil bir elden çıktıysa..şöyle tel tel ayrılan yufkasıyla..
Şimdi gelelim bugün bizim yapacağımız tatlıya..balkabağı başrolde tabi ki..
Diğer lezzeti de ev yapımı krema alacak,bu sefer kremayı biraz koyuca pişireceğiz ve balkabağı ile
sarıp sarmalayacağız.Sonuç mu..resim sizce ne diyor ?

  •       Yapım aşamalarını resimlerle destekleyeceğim..haydi başlayalım..buyrun..
  •  MALZEMELER:
  • MUHALLEBİSİ:
  • 1 kg süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Muhallebi için olan malzemeleri bir tencereye alarak koyu bir kıvamda pişirin.
  • 5 adet düz kesim su bardaklarına boşaltarak bir gece buzdolabında bekletin.
  • KABAK PÜRESİ:
  • 2 büyük dilim bal kabağı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 kahve fincanı su
  • 2-3 damla limon suyu
  • 1 paket mini boy jöle
  • ARALARA:
  • Ceviz
  • ETRAFINA BULAMAK İÇİN:
  • Hindistan cevizi
  • YAPILIŞI:
  • Kabakları küçük parçalara ayırarak üzerine şekeri ve suyu ekleyin ve pişirin.
  • Yumuşayan kabaklara limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.
  • Soğuma aşamasında jöleyi üzerine ekleyin ve püre haline getirin,buzdolabında soğutun.
  • Su bardaklarında soğuyan muhallebiyi baş aşağı ederek bütün halde çıkarın.
  • 1 parmak kalınlığında halkalar halinde kesin.
  • Halkalardan birine kabak püresi ve ceviz kırığı yerleştirerek üzerine diğer muhallebi halkasını kapatın.
  • Bu şekilde bütün hepsini hazırladıktan sonra bir tabağa hindistan cevizini alın ve halkaları hindistan cevizine bulayın.
  • Ben üzerine de kabak şekerlemesi yaptım,arzu ederseniz siz de yapabilirsiniz.
  • Kabakları ince yarım ay şeklinde kesin.
  • 1 ince dilim kabak için,3 yemek kaşığı şeker serpin ve az su ekleyerek 5 dakika kaynatın.
  • Dilimleri zedelemeden bir maşa ile fırın tepsisine alın ve 190 derece de fırınlayarak kurutun.
  • Tatlınızın üstüne kabak şekerlemelerini yerleştirerek daha şık bir sunum elde edebilirsiniz.
  • Resimler aşağıda gösterilmiştir.
  • Hepinize kolaylıklar diliyorum.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...























       Nefis lezzeti çok güzel görüntüsü ile sevdiklerinizin önce gözünü sonra damaklarını şenlendireceksiniz.

0 yorum: