ANA YEMEKLER,

PASTIRMA KAPLAMALI RULO KÖFTE RESİMLİ AÇIKLAMALI TARİFİ

Ocak 03, 2018 Mutfakta pişer gazeteye düşer 1 Yorumlar



            PASTIRMA KAPLAMALI RULO KÖFTE


     Merhabalar,
 Köfteler ,Türk Mutfağında çeşidi en çok yemekler arasındadır.
 İster bölgelere göre değişiklik göstersin ,ister damak zevkinize göre değişkenlik göstersin
 hemen herkesin sevdiği yemek çeşididir.
 Özellikle çocukların vazgeçilmezi diyebiliriz,hele birde yanında patates kızartması olunca..
     Rulo köfteler de hem görüntüleri hem arasına koyulan sebzeler nedeniyle ,özellikle de
 misafir geleceği zaman hazırlanan dilim dilim servisi ile tercih edilen bir yemektir.
     Tavuk kıyması ile de yapılabilen ve sevilen rulo köfteye biz bir değişiklik ve renk kattık..
 Püreleri genellikle köftenin yanına servis ederiz değil mi ?
 Ama bu günkü tarifimizde püremiz rulo köftenin içinde ve üstelik sadece patates olarak değil,
 içinde havuç da olacak...
      Yine çok sevdiğimiz salam ve kaşar peyniri ile damakları şenlendireceğiz,bu da yetmezmiş gibi
 üzerini de pastırma ile kaplıyarak tam bir lezzet patlaması yaşayacağız.
       Şimdi hepinizi duyar gibiyim...bu biraz masraflı bir tarif ...
 Hiç de o kadar masraflı değil,rulo köfteyi nasılsa yapıyoruz,fazlası olan salam pastırma ve kaşar
 peyniri ise,aç bitir salam ve pastırma kullanabilirsiniz.Kaşar peyniride sanırım evlerimizde bulunan
 bir peynir çeşidi..üstelikte bu yemeği eğer bir misafiriniz için yapacaksınız da mutfak masrafınıza
 fazlada bir açık verdirmeyecektir.
        Ben sizlere açıklayacağı şekilde ve resimlerle anlatmaya çalışacağım.
  Eğer bu tarifi misafiriniz için hazırlayacaksanız üstelikte çalışan bir bayansanız akşamdan
  hazırlıyarak buzdolabına bırakın sizin için kolaylık olacaktır.
       Toplam pişme süresi 30 dakika olduğu için sıcak sıcak servise rahatlıkla sunabilirsiniz.

  •   Şimdi gelelim tarifimize....Resimler için tarifin alt kısmına bakabilirsiniz.
  • MALZEMELER:
  • KÖFTE İÇİN:
  •  500 gr dana kıyma
  • 2 adet yumurta
  • 2 çay bardağı bayat ekmek kırıntısı
  • 1 adet (orta) kuru soğan
  • 6-7 dal ince doğranmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • YAPILIŞI:
  • Kuru soğanı çok sulandırmadan rendeleyin.
  • Bir kaseye kıymayı,soğanı,yumurtaları,maydanozu ,ekmek kırıntısını ,tuzunu ve baharatlarını alın ve güzelce yoğurun.
  • Ne kadar çok yoğurursanız köfteniz o kadar güzel olacaktır ve bütün malzemeler iç içe geçecektir.
  • Üzerini kapatın ve buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  • PÜRESİ İÇİN:
  • 3 adet haşlanmış patates
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • az tuz
  • YAPILIŞI:
  • Haşlanmış patatesleri sıcakken rendeleyin.
  • İçine havucu da rendeleyin ve bir tavaya alın.
  • Tereyağ ve az tuz (tuz ölçüsünü iyi ayarlamanız gerekecek çünkü hemen hepsinde tuz kullanılıyor)
  • Orta ateşte hepsini karıştırın ve püreniz 10 dakika da hazır olacaktır.
  • ARALAR İÇİN:
  • 8 dilim parça etli salam
  • 10 dilim kaşar peyniri
  • Salam ve kaşar peyniri büyüklüklerine göre adet değişebilir.
  • EN ÜSTÜ KAPLAMAK İÇİN:
  • 10-12 dilim pastırma (dilimler büyük ise )
  • HAZIRLANMASI VE PİŞİRİLMESİ:
  • Köftemizi hazırladık ve buzdolabında dinlenmeye bıraktık.
  • Şimdi alalım buzdolabından ve tezgaha serdiğimiz streç üzerine dikdörtgen şeklinde açalım.
  • Takribi 1 parmak kalınlığında açılması yeterlidir.
  • Üzerine salamları dizin.
  • Salamların üzerine püreyi her tarafına eşit kalınlıkta sürerek yerleştirin.
  • Pürenin üzerine de kaşar dilimlerini yerleştirin.
  • Ve streçle birlikte köftenizi rulo şekilde kıvırın.
  • Bu şekilde buzdolabında 1 saat bekletin.
  • Fırın tepsinizi yağlı kağıt ile kaplayın ve köfteyi streçten çıkararak tepsiye yerleştirin.
  • Şimdi sıra geldi en son dokunuşa;pastırma dilimlerini köftenin üzerine sarın.Biraz üst üste gelecek şekilde sarmanızda fayda var çünkü pastırma pişerken kendini toplayacağı için küçülecektir.
  • Fırınınızı 180 derece de ısıtın ve köftenin üzerini yağlı kağıt ile kapatarak önce 20 dakika pişirin.
  • Daha sonra yağlı kağıdı kaldırın ve 10 dakika daha pişmeye bırakın.
  • Pastırma çok çabuk pişeceği için kurumaması gerekmektedir.
  • İlk sıcağı çıktıktan sonra dilimliyerek servis yapabilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle....


                                           KÖFTE MALZEMELERİ..









PÜRE MALZEMELERİ













                                           KÖFTENİN STREÇ ÜZERİNDE AÇILIŞI




                                          ÖNCE SALAMLARI DİZİYORUZ....


                                          SALAMLARIN ÜSTÜNE PÜREYİ SÜRÜYORUZ.


                                           PÜRENİN ÜZERİNE DE KAŞAR DİLİMLERİ GELİYOR...



                                          STREÇLE BİRLİKTE RULO KIVIRIYORUZ.



                                         RULO KÖFTEMİZ HAZIR..1 SAAT BUZDOLABINDA BEKLETTİK..



                                    FIRIN TEPSİSİNE ALDIK VE ÜZERİNİ PASTIRMA İLE KAPLADIK..
                                    YAĞLI KAĞIT İLE ÜZERİNİ KAPATTIK VE PİŞMEYE BIRAKTIK.



                              20 DAKİKA SONRA YAĞLI KAĞIDI ÜZERİNDEN ALDIK VE 10 DAKİKA
                              DAHA PİŞMEYE BIRAKTIK.




    BU NEFİS LEZZETE KİM ''HAYIR'' DİYEBİLİR...

1 yorum:

  1. yemek bloglarında olmazsa olmaz görsellerdir ve gerçekten de sizin görselleriniz harika. Elinize, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil