Ayvalı pay,

AYVALI PAY TARİFİ NEDİR ? NASIL HAZIRLANIR ?

Şubat 18, 2018 Neşem Çelik 0 Yorumlar











    Merhabalar,
Şimdi tam da zamanı olan ayva ile bir çok tatlılar hazırlamamız mümkün...
Kompostusundan,tatlısına bir çok yiyecek yaptığımız ayva ile bugün de güzel bir pay hazırlıyalım.
Kış meyveleri içinde sevilerek tüketilen ayva'yı eğer seviyorsanız çok kolay yapabileceğiniz bir tatlı tarifi vereceğim sizlere..
Kıyır kıyır iç bayıltmayan bu tarifi sanırım evinizde ayva olduğunda sık sık pişireceksiniz.
Vereceğim ölçüler 26 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbı içindir.


  • MALZEMELER:
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 120 gr soğuk tereyağ (küp doğranmış)
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • ARASINA:
  • 1 büyük yada 2 küçük ayva ( küçük küpler halinde doğrandığında 1 yemek tabağı dolusu olacak)
  • 3 dolu yemek kaşığı toz şeker
  • 1 ad.portakalın suyu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • YAPILIŞI:
  • Ayvaların kabuklarını soyarak küçük küpler halinde doğrayın ve bir tavaya alın.
  • Üzerine toz şekeri ve portakal suyunu ekleyerek orta ateşte ayvalar hafif yumuşayana kadar pişirin ve bir tabağa alarak soğutun.
  • Gelelim pay hamuruna;
  • Unu eleyerek bir kaseye alın ve küp doğranmış soğuk tereyağını ekleyin.
  • Pudra şekerini de ilave ederek elinizin iç kısmı ile kım gibi ufalayın.
  • Bu işlemi hızlıca yaparak yağların fazla erimemesini sağlayın.
  • Yumurtaları,vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Hamurunuz kum gibi olacak .
  • Kelepçeli kek kalıbınızı yağlı kağıt ile kaplayın.
  • Hamurun yarısını kalıba boşaltın ve elinizle eşit dağılımını sağlayın.
  • Üzerine soğuyan ayvaları yerleştirin ve tarçın ile hindistan cevizi serpin.
  • Kalan hamur ile ayvaların üzerini kapatın ve yan kısımlarını bastırın.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
  • Üzeri pembeleşecektir.Çok kızarmasını beklemeyin.
  • Soğuyunca pudra şekeri serpin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..
  • Aşağıda resimlerle yapılışını görebilirsiniz.



     Hamurun hazırlanması




    Hamurun yarısına ayvaların yerleştirilmesi



    Hindistan cevizi ve tarçın ilavesi


   Kalan hamurla pay'ın kapanması...


    Ayvalı Pay'ın pişirilmiş hali...


0 yorum: