ANA YEMEKLER,

SOĞAN KEBABI TARİFİ ? GAZİANTEP MUTFAĞI.

Şubat 21, 2018 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar




                                                   SOĞAN KEBABI

     Herkese merhabalar,
Yöresel yemekler bölümümüzde bugün Gaziantep'teyiz.
Birbirinden lezzetli mutfağı ile Gaziantep her zaman favori mutfaklarımın başını çeker.
Bir Gaziantep gezisinde sanırım 5 kilo alıp dönmüşümdür.Kebapları ,yemekleri ve tatlıları ile
zengin bir mutfağa sahip olan bu yöremiz,çok eski tarihi konakları ile de gezilip görülmeye
değer bir şehrimiz,herkese tavsiye ederim.
     Bir çok çeşit yemek ve tatlıların lezzetine varacağınız gibi,şehri gezerek alış veriş etme şansınız
da çok olacaktır.Özellikle mutfağınız için kuru sebzeler,salçalar ve tabiki doyumsuz lezzeti ile
Antep fıstığı almadan şehir turunu tamamlıyamıyacaksınız.
    Bunların yanı sıra şehir turuna eski Antep sokaklarından başlamanızı tavsiye ederim.Çünkü
bu sokaklarda ayak üstü lezzetleri muhteşem,eğer sokak lezzetlerini sevenlerdenseniz buralar
tam da istediğiniz gibi..
     Gaziantep anlatmakla bitmeyeceği için bu güzel mutfağın bir yemeğini sizlerle paylaşmak istiyorum.
      Haydi hep birlikte son derece kolay hazırlıyacağınız yemeğimiz için gereken malzemeler ve yapımı...


  • MALZEMELER:
  • 2 kg arpacık soğan (aslında kebaplık soğan olarak satılan ,filelerde aldığımız arpacık soğandan biraz büyükçe bir soğan çeşididir.Eğer bu soğanı bulamazsanız normal soğanın en küçüklerini seçerek yemeğinizi yapabilirsiniz.)
  • 800 gr orta yağlı dana kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • (tuz ve baharat ölçülerini kendi damak zevkinize göre ayarlayın )
  • 1/2 su bardağı nar ekşisi
  • 1,5 su bardağı su
  • YAPILIŞI:
  • Soğanları kabuklarını soymadan güzelce yıkayın ve tepe kısımlarını kesin.
  • Soğanların sadece tek kabuklarını çıkarın,kabuk kısmı kalsın ki kebabınız daha lezzetli pişsin.
  • Tam ayrılmayacak şekilde boylamasına ortadan kesin.
  • Bir kaseye kıymayı,tuzu,karabiber ve kırmızı biberi alarak güzelce yoğurun.
  • Küçük yuvarlaklar haline getirin ve soğanların kesilen yerlerine yerleştirin.
  • hepsini yuvarlak bir tepsiye yerleştirin.
  • Üzerine 1 su bardağı su gezdirin ve az tuz serpin.
  • Tepsinin üzerini yağlı kağıt ile kaplayarak 200 derece de ısıtılmış fırında 1/2 saat pişirin.
  • Yarım saat sonunda fırından çıkarın.
  • Bir kasede nar ekşisi ve 1/2 su bardağı suyu karıştırarak kebebın üzerinde gezdirin ve yağlı kağıdı kaldırarak tekrar fırınlayın.
  • Bir yarım saat daha pişmeye bırakın.
  • Soğan kebabınız hazır,yanında ikram edeceğiniz yufka ekmeyi ve ayranla servis edebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle....

0 comments: