Mars Çikolata,

MARS ÇİKOLATA TARİFİ NEDİR ? NASIL YAPILIR ? KARAMELLİ TAT SEVENLERE..

Şubat 13, 2018 Neşem Çelik 0 Yorumlar





  • MALZEMELER:
  • PANDİSPANYASI İÇİN:
  • 2 adet yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı çırpılacak)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 khve fincanından biraz az sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı su
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay bardağı un
  • 3 tatlı kaşığı kakao
  • 22cm.lik kelepçeli kare kek kalıbında
  • 175 derece de ısıtılmış fırında 8 dakika pişecek.Yağlı kağıttan çıkarın ve diğer işlemler için tekrar kalıba yerleştirin.
  • KARAMEL:
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 7 yemek kaşığı su ile kaşık sokmadan tavayı sallayarak şekeri eritin.(tavanız kalın tabanlı olsun)
  • Şeker eriyip renk değiştirmeye başlayınca 70 gr (1 dolu yemek kaşığı) tereyağ ekleyin.
  • Yağ eriyince 100 ml krema ekleyin ve hızlıca karıştırın ateşten indirin.
  • 2 su bardağı fıstık ekleyerek karıştırın
  • Pandispanyanın üzerine yerleştirin.
  • EN ÜST KAT:
  • 100ml kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın ateşten indirin .
  • 140 gr bitter çikolatayı bir kaseye alın ve kremayı üzerine dökerek hızlıca çırpın.
  • Kıvamı koyulmaya başlayınca fıstıklı karamelin üzerine gezdirin.
  • Fıstık tozu serperek dikdörtgenler halinde keserek servise sunabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...


0 yorum: