Mars Çikolata,
MARS ÇİKOLATA TARİFİ NEDİR ? NASIL YAPILIR ? KARAMELLİ TAT SEVENLERE..
- MALZEMELER:
- PANDİSPANYASI İÇİN:
- 2 adet yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı çırpılacak)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 khve fincanından biraz az sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı su
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 paket vanilya
- 2 çay bardağı un
- 3 tatlı kaşığı kakao
- 22cm.lik kelepçeli kare kek kalıbında
- 175 derece de ısıtılmış fırında 8 dakika pişecek.Yağlı kağıttan çıkarın ve diğer işlemler için tekrar kalıba yerleştirin.
- KARAMEL:
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 7 yemek kaşığı su ile kaşık sokmadan tavayı sallayarak şekeri eritin.(tavanız kalın tabanlı olsun)
- Şeker eriyip renk değiştirmeye başlayınca 70 gr (1 dolu yemek kaşığı) tereyağ ekleyin.
- Yağ eriyince 100 ml krema ekleyin ve hızlıca karıştırın ateşten indirin.
- 2 su bardağı fıstık ekleyerek karıştırın
- Pandispanyanın üzerine yerleştirin.
- EN ÜST KAT:
- 100ml kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın ateşten indirin .
- 140 gr bitter çikolatayı bir kaseye alın ve kremayı üzerine dökerek hızlıca çırpın.
- Kıvamı koyulmaya başlayınca fıstıklı karamelin üzerine gezdirin.
- Fıstık tozu serperek dikdörtgenler halinde keserek servise sunabilirsiniz.
- Afiyet olsun.
- Sevgiyle...
0 comments: