ANA YEMEKLER,

ISPANAKLI VE PEYNİRLİ TUZLU PANDİSPANYA NASIL YAPILIR ? TARİFİ NEDİR ?

Mart 07, 2018 Neşem Çelik 0 Yorumlar





                                ISPANAKLI VE PEYNİRLİ TUZLU PANDİSPANYA

   Selamlar herkese,
Biraz ara verdiğim yazılarıma güzel bir tarifle nihayet geri dönebildim.
Kış sebzeleri ve yaz sebzeleri olarak mevsimine göre tarifler vermeye çalıştığım için,
yine tam da mevsimin de ıspanak'la yapılabilen çok da severek yediğimiz bir tarifim var bugün.
Açıkçası bu tarif tamamen bana aittir başka bir yerde bulamazsınız.
Daha önce havuç ile denemiştim ve çok başarılı olmuştu uzun sürede herkes tarafından yapıldı
ve severek yenildi.
İsterseniz yemek davetleriniz de isterseniz çay ikramlarınız da servisi kolay lezzeti yerinde ve
misafirlerinize çok değişik gelecek bir yenilik..işte karşınız da..
İlk yapmamda dahi hiç bir falso vermeden kolaylıkla yaptığım için sizlerinde çok rahatlıkla
yapacağınızı umuyorum.Hemen denemeniz de fayda var..
Vereceğim ölçülerden iki adet rulo çıkacaktır.Ama fazla gelir diye düşünmeyin inanın hemen
tüketilecektir.Ayrıca ertesi güne de lezzetinden hiç bir şey kaybetmeden sofralara gelebilir.
Tarifimizin videosu da vardır.Blogumuzun video'lar bölümünden ulaşabilirsiniz.


  • MALZEMELER:
  • 450 gr dondurulmuş ıspanak (deepfreez'den çıkaracağınız yada hazır alacağınız ıspanağı buzlu haldeyken rondodan geçirerek püre haline getirin.)
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 kahve fincanı su
  • 1/2 su bardağı zeytinyağ
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 250 gr un
  • İÇİNE:
  • 1 kutu labne peyniri (200gr)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt (susuz olarak)
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • ÜZERİNE:
  • Tulum peyniri
  • YAPILIŞI:
  • Yumurtaları sarıları ve beyazları olarak kaselere ayırın.
  • Beyazlarını mikserin yüksek devirinde çırparak kar haline getirin ve bir kenara kaldırın. 
  • Mikser kabınıza yumurtaların sarılarını alın ve çırpın.
  • Su ekleyerek yumurtaların tamamen açılmasını sağlayın.
  • Ispanak püresini ekleyin.
  • Sütü ve zeytinyağları ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Unu eleyin ve tuz,şeker ile birlikte ilave ederek karıştırın.
  • Mikserinizi kaldırın ve bir mala yardımıyla kar haline getirdiğiniz yumurta beyazlarını üç sefer de karışıma ilave ederek söndürmeden karıştırın.
  • Fırın tepsinize yağlı kağıt serin ve yağlı kağıdın üzerini tereyağ ile yağlayın.
  • Karışımı dikdörtgen olacak şekilde 1 parmak kalınlığında tepsiye boşaltın.
  • Hamurun tepside eşit olmasını sağlayın.Eşit olmayan hamurunuzun kenarları sert olur dikkat edin.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine bir mutfak bezi örtün 5 dakika bekletin.
  • Daha sonra mutfak bezi ile birlikte rulo kıvırın ve ılınmasını bekleyin.
  • Bu arada içine süreceğimiz peynirli karışımı hazırlayın.
  • Labne peyniri,yoğurt,ezilmiş sarımsak,nane ve kırmızı biberi karıştırın.
  • Rulomuzu açabiliriz ve karışımı güzelce sürerek tekrar (altındaki yağlı kağıt ile birlikte )sıkıca sarın ve servis tabağına alın.
  • Üzerine tulum peyniri rendesi serpin ve dilimler halinde ikrama sunabilirsiniz.
  • Bu tarif yemek defterinizin baş köşesinde yerini alacaktır.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...

0 yorum: