KEK-PASTALAR,

PORTAKALLI CHEESECAKE TARİFİ NEDİR ?

Mart 03, 2018 Neşem Çelik 0 Yorumlar



                                         PORTAKALLI CHEESECAKE

    Merhabalar,
 Vazgeçilmez tatlardan ,hafif ve lezzetli cheesecake'in tarihinin ne kadar eskiye dayandığını biliyor
  muydunuz ?
  Cheesecake tarihi 4 bin yıl önceye dayanır ve ilk cheesecake'in Yunanistan da enerji kaynağı olarak
  sporcular için yapıldığı ve yedirildiği yazılmaktadır.
  Cheesecake'i tatmayanınız yada evleriniz de denemeyeniniz yok sayılacak kadar azdır.
  Bundan yıllar önce peynirli bir kek hatta krem peynirli bir kek yapalım denilse sanırım bir çoğumuz
  peynirle de kek mi olur cevabını verirdik.
  Gastronominin gelişmesiyle bazı tabular yıkıldı ve bir çok çeşitli malzeme ile kekler ve pastalar
  yapılmaktadır.
  Bugün sizlere tam da zamanı olan portakal ile güzel bir cheesecake hazırlamaya ne dersiniz ?
  Biraz zaman alsa da inanın emeğinize değecek bir lezzet ortaya çıkacaktır.
  Bir gece dinlenen cheesecake her zaman daha lezzetli ve sunumu daha kolaydır.Bunu göz önünde
  bulundurarak hazırlıklarınızı yapmanızı tavsiye ederim.
  İşte geldik tarifimize;

  •   MALZEMELER:
  • ALT TABAN:
  • 2 paket (133 x 2) tam yulaflı bisküvi
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş)
  • 3 dolu yemek kaşığı süt
  • YAPILIŞI:
  • Bisküvileri rondoya alın ve un haline getirin.
  • Eritilmiş tereyağ ve süt ile karıştırarak kelepçeli kek kalıbınızın tabanına bastırarak yerleştirin.
  • Kalıbı buzdolabına kaldırarak krema pişene kadar bekletin.
  • ARA KREMASI:
  • 1 kg süt
  • 4 dolu yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti (70gr)
  • 1 kutu (200gr) labne peynir
  • KENAR SÜSÜ İÇİN:
  • 1 adet portakal ( ince halka doğranmış)
  • YAPILIŞI:
  • Bir tencereye tereyağını alın ve eritin.
  • Unu ekleyerek hafifçe kavurun.
  • Süt ve şekeri ekleyerek karıştırarak koyu kıvamda pişirin.
  • Bir kaseye boşaltın ve krem şantiyi,vanilyayı ,krem şantiyi ve portakal kabuğu rendesini ekleyerek 5 dakika mikserle çırpın.
  • Ilınan kremanın yarısını kalıpta ki bisküvilerin üzerine boşaltın.
  • Halka doğranmış portakalları kalıbın yanlarına dizin ve kalan kremayı boşaltın.
  • Buzdolabına kaldırın ve bir gece bekletin.
  • ÜST SOSU:
  • 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1/2 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • YAPILIŞI:
  • Bir kasede nişasta ve suyu karıştırın.
  • Portakal suyu ve şekeri küçük bir tencereye alın.
  • Nişasta karışımını da ekleyerek orta ateşte karıştırarak pişirin.
  • Koyu ama akışkan bir kıvam alınca ateşten indirin.
  • Sosunuz soğuya yakın ılınınca cheesecake'in üzerine gezdirin.
  • Portakal şekerlemeleri ile süsleyin.
  • Fırınlanmadan yapacağınız cheesecake'iniz servise hazır..
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle... 

0 yorum: