Avcı Böreği,

AVCI BÖREĞİ NASIL HAZIRLANIR ? TARİFİ NEDİR ?

Haziran 13, 2018 Mutfakta pişer gazeteye düşer 1 Yorumlar





                                                       AVCI BÖREĞİ


      Bir çok yörede yapılan böreklerden biri olan AVCI BÖREĞİ çoğunlukla Ege Bölgesinde daha sık yapılmaktadır.Ege Bölgesinde gittiğiniz bir çok şehir ve kasabalar da görebilirsiniz.
     Bol malzemesi ve aşamalı hazırlanması nedeniyle çok sık yapılmamakla birlikte pişirildiği zaman da önden bir çorba ve börek ikramı ile ana yemek olarak bile sofralara gelmektedir.
     Kızartma olarak yapılsa da içinin bol harcı ve yumurtaya galeta ununa bulayarak hazırlanması nedeniyle sıcak servis edildiğinde çok yağlı olmamaktadır. Yapacağınız tek şey bol ve kızgın yağda
çevire çevire kızartmak ve hemen servise sunmaktır.
      Uzun bir aradan sonra bende hazırlayıp kızarttığım da lezzetini özlediğimizi anladım..Eğer sizlerde benim gibi bol malzemeli börek seviyorsanız seçeceğiniz  böreklerin başında AVCI BÖREĞİ
gelecektir.
      Yazacağım tarif 3 yufkadan 24 adet börek olacaktır.
Tarifimizin VİDEO çekimi de mevcuttur.İster bu sitenin ''VİDEOLAR''bölümünden isterseniz ,
Neşem Çelik YouTube Kanalımızdan izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=Xe6zpfPt7GI&t=67s

Haydi buyrun tarifimize geçelim..


  • MALZEMELER:
  • 3 adet yufka
  • İÇ HARCI:
  • 250 gr dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ + 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı (125gr) köftelik bulgur
  • 1 su bardağı iri doğranmış ceviz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz
  • SOS:
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 1 kahve fincanı su karışımı
  • BULAMAK İÇİN:
  • 2 adet yumurta
  • 1 kase galeta unu
  • KIZARTMAK İÇİN:
  • 2 su bardağı ayçiçek yağı
  • YAPILIŞI:
  • Böreğimizin iç harcını hazırlamakla işe başlayalım.
  • Kuru soğanı küçük yemeklik doğrayın.
  • Bu arada bulguru küçük bir kaseye alın ve üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyerek üzeri kapalı bekletin.Bulgur yumuşasın.
  • Bir tavaya her iki yağı da alın ve tereyağın erimesini sağlayın.
  • Doğradığınız kuru soğanı ekleyerek kavurun.
  • Kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Kıyma kavrulduktan sonra ateşin altını kısın ve bulguru,cevizi,tuzu,karabiberi ekleyerek karıştırın.Ocağın altını kapatın ve ince kıyılmış maydanozunu da ilave ederek başka bir kaseye aktarın ki çabuk soğusun.
  • Yufkanın tekini masaya serin ve zeytinyağ su karışımını fırça yardımıyla sürün.
  • Yufkayı önce 4'e sonra 8 üçgen parçaya kesin.
  • Üçgen yufka parçalarının alt geniş kısmına bolca iç harctan yerleştirin ve 2 parmak kalınlığında rulo sarın.
  • Bütün börekleriniz hazır olduğunda bir tabağa galeta ununu bir tabağa da yumurtaları çırparak yerleştirin.
  • Tavanıza ayçiçek yağını alarak kızdırın.
  • Börekleri önce yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda çevire çivire kızartın ve kağıt havlu serili tabağa çıkarın.
  • Servis tabağına alacağınız AVCI BÖREKLERİ ikrama hazır..
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...



             Sitemize ve youtube kanalımıza ''ABONE OLarak tariflere ulaşabilirsiniz..
              

1 yorum:

  1. Elinize sağlık.Özellikle yemeklerin hikayeleri ve ortaya çıkışları ile ilgili çalışmalarınızı çok takdir ediyorum.Anadolu yemek kültürü üzerine düzenli ve özenli yazan nadir yazarlar arasındasınız.Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

    YanıtlaSil