Fındıklı Muffın,

FINDIKLI MUFFIN (SÜSLÜ MUFFIN) TARİFİ NEDİR ? NASIL HAZIRLANIR ?

Temmuz 25, 2018 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar

 
                                    FINDIKLI MUFFIN'LER



     Herkese sevgiler,
Kek'ler dünden bugüne,önce ocak üzerinde kek tencerelerinde daha sonra aluminyum tepsilerde ve nihayetinde hergün yenileri çıkan çeşit çeşit kek kalıplarında olmak üzere en kolayından yada el alışkanlığımız hangisine uyuyorsa o malzemelerle çırparak fırına attığımız ve severek tükettiğimiz ikramlardandır.
    Günümüz de bütün yapılan keklerin pabucu dama atılır gibi oldu ve yerini cupcakeler ile muffınlere bıraktı.Hepsinin yeri ayrı olsa da tek kişilik ikramı ile cupcake ve muffınler tercih sebebi oldu sanırım..
     MUFFIN aslında bir çeşit ekmek olarak yapılmıştır..evet yalnış duymadınız ekmek..Şaşırdınız değil mi ? Tatlı - tuzlu biraz da şekilsiz olarak kağıt kalıplarda  ve öz be öz İngiliz kökenlidir.
    Muffınler ile cup cakeleri ayıran fark ise,muffın'in az tatlı ve sıvı oranı daha az olması ,birde kuru malzemeleri bir kasede,sulu malzemeleri diğer bir kasede karıştırdıktan sonra ikisini karıştırarak kalıplara tevzi etmek..Çok kısa süre de pişmesi ise en güzel tarafı..
    İçine koyulan ekstra malzemeler ise damak zevkinize kalmış..
Fakat biz bugün muffınleri cupcakeler gibi süsledik ve sunuma öyle getirdik.Eğer ki bir kutlamanız varsa bu ölçü ile ve şirin görüntüleri ile sevdiklerinizi memnun edeceksiniz..
    Yumuşak süngerimsi dokusu ve üzerine yerleştirdiğimiz kreması lezzetine lezzet kattı..
Haydi hep birlikte hazırlıyalım...


  • MALZEMELER:
  • 24 adet orta boy karton kalıplar
  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı (100gr ) toz şeker
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 kahve fincanı findık
  • 4,5 su bardağı elenmiş un
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • YAPILIŞI:
  • Yukarıda da belirttiğim gibi sıvı malzemeler ile kuru malzemeleri ayrı kaselere alın ve karıştırın.
  • Sadece yumurtaları şeker ile krema kıvamında mikser ile çırpın ve kuru malzemeleri ekleyerek hamuru hazırlayın.
  • Kağıt muffın kalıplarına eşit miktarlar da bölüştürün ve biraz kalıpları tezgaha vurarak güzel kabarmalarını sağlayın.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 20-25 dakika pişirin.
  • Fırın ısı ayarları farklı olması nedeniyle dakika olarak net yazamıyorum,sizler kürdan kontrollü olarak pişirin lütfen..
  • Şimdi gelelim süslemeye;
  • KREMASI:
  • 5 yemek kaşığı un + 5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 8 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu yada aroması
  • 1 paket krem şanti
  • 1 kutu (200gr) labne peyniri
  • 125 gr tereyağ
  • BU KREMA  2 ÖLÇÜ MUFFIN İÇİNDİR.
  • Sütü bir tencereye alın ve portakal kabuğu ile orta ateşte ısıtmaya başlayın.
  • Bir kase içinde un,nişasta ve şekeri karıştırın.
  • Kaynama noktasına gelen süte alıştıra alıştıra ilave ederek hızlıca karıştırın.Hemen koyu bir kıvam alacaktır.
  • Ateşten indirin ve tereyağını ekleyin.
  • Hemen akabinde krem şantiyi toz olarak ilave ederek çırpın.
  • Tereyağ eridikten sonra labne peynirini ilave ederek tekrar pürüzsüz olana kadar çırpın.
  • Kremanız hazır eğer isterseniz iki ayrı kaseye ayırarak gıda boyaları ile renklendirerek çeşitli krema duy'lar ile şekiller yapabilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...

0 comments: