Sürpriz Vişneli Muhallebi,

SÜRPRİZ VİŞNELİ MUHALLEBİ NASIL YAPILIR ? ÖLÇÜLERİ NEDİR ?

Temmuz 07, 2018 Neşem Çelik 0 Yorumlar


               SÜRPRİZ VİŞNELİ MUHALLEBİ

   Merhabalar,
Yaz mevsiminde en çok tercih ettiğimiz tatlıların başında ''sütlü tatlılar'' gelir..
Hem hafif oluşu hem soğuk oluşu bir de meyva ilavesiyle birleştiyse eğer damaklarda bıraktığı ferah dokusuyla evlerimiz de sıklıkla pişirdiğimiz tatlılardır.
   Üstelik çocuklarımız içinde en uygun ara öğün olarak yedirebileceğimiz tatlıdır.
Bu tatlımızın sürpriz oluşu da kesilince içinden çıkan meyvalı peltesidir.
Mevsimine göre meyvasını değişik meyva suları ile de deneyebilirsiniz.Bizim bugün ki tarifimiz de tam da mevsimi olduğu için vişne suyunu seçtik.Vişnenin hafif mayhoş lezzeti muhallebinin şekerini de kırdığı için rahatlıkla tüketebilirsiniz.Sanırım kısa sürede de tabak boşalacaktır.
     Sizlere detaylı anlatım ile ölçülerini yazacağım ve hemen pişirerek aynı kıvamı ve resimde gördüğünüz şekline ulaşabileceksiniz.
     Ayrıca izlemek isterseniz sitemizin ''VİDEOLAR'' bölümünden yada NEŞEM ÇELİK YouTube Kanalımızdan da izleyebilirsiniz.Beğeni ve yorumlarınızı bekliyorum..
     Bu arada youtube kanalımıza ''ABONE OL''mayı unutmazsanız sevinirim.
Haydi malzemeler ile başlayalım ve tarifimize geçelim...


  • MALZEMELER:
  • MUHALLEBİ İÇİN:
  • 500 ml.süt
  • 150 gr toz şeker (1,5 çay bardağı)
  • 60 gr mısır nişastası (60 gr)
  • 1 paket vanilya
  • PELTE İÇİN:
  • 6 çay bardağı vişne suyu (taze sıkılımış tercih ediniz)
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • ÜZERİNE:
  • Hindistan cevizi
  • SÜSLEMEK İÇİN:
  • Kırmızı boncuk şekerlemeler
  • Toz antep fıstığı
  • YAPILIŞI:
  • Öncelikle her ikisini de aynı anda pişireceğimiz için iki ayrı tencere çıkarın.
  • Bir tencerenize muhallebi için olan malzemelerin vanilya hariç hepsini ekleyerek karıştırın.
  • Diğer tencerenize de pelte için olan malzemeleri ekleyerek karıştırın.
  • Orta ateşte her ikisini de pütürsüz olması için karıştırarak pişirin.
  • Derin yuvarlak cam yada porselen bir kaseyi streçle kaplayın.
  • Koyu kıvam alan muhallebinin altını kapattıktan sonra vanilyasını ekleyerek karıştırın ve kaseye boşaltın.
  • Pelteyi de ocaktan indirin ve çırpın.
  • muhallebi boşalttığınız kasenin tam orta kısmından pelteyi boşaltın.
  • Üzerini streç ile kapatarak 1 gece buzdolabında bekletin.
  • Servis tabağına ters çevirerek üzerini bolca hindistan cevizi ile kaplayın.
  • Üst kısmına benim yaptığım gibi elme kesici ile süsler yapabilirsiniz.
  • Nefis ve hafif dokusu ile tatlınız servise hazır..
  • hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...


               LUNTUG.COM İLE BEREKETLİ SOFRALAR....

0 yorum: