ANA YEMEKLER,

BEZELYE YEMEĞİ..KIYMALI TAZE BEZELYE TARİFİ NEDİR?NASIL PİŞİRİLİR ?

Ağustos 26, 2018 Neşem Çelik 0 Yorumlar


                         BEZELYE YEMEĞİ..KIYMALI TAZE BEZELYE NASIL PİŞİRİLİR?

    Merhabalar,
İlkbahar ve yaz mevsimi gelince bezelye manav raflarında ilk sıralar da yerini alan bir sebzedir.
Bu minik yeşil toplar birçok yemekte ve salatalar da kullandığımız ve hemen buzdolabı poşetlerine doldurup deep freez'de sakladığımız hatta hiç bir işleme tabi olmadan dondurduğumuz sebzedir.
    Bu minik yeşil sevimli topların faydaları nelerdir içinde neler barındırır biliyor musunuz?
İşte size kısaca örnekler:Öncelikle yağsız,düşük kalorili bir karbonhidrat,lif ve C vitamini kaynağıdır.
Yarım bardak pişmiş bezelye,sadece 36 kalori olup,6 gr karbonhidrat,2,4 gr lif ve 40 mg C vitamini içerir.(günlük ihtiyacın yarısını karşılar)
    Kolestrol içermez ve iyi bir bitkisel protein kaynağıdır.
Baklagiller familyasından olan ''BEZELYE''ilkbahar-yaz mevsimin de çıkan sebzedir.
   A,C,K ve B9 vitaminlerinin yanı sıra potasyum,fosfor,magnezyum,kalsiyum,sodyum,demir,selenyum,çinko,bakır ve manganez gibi vücut için son derece önemli mineralleri barındırmaktadır.
   Bu vitamin deposu minik yeşil taneler bir çok hastalıktan korunmada yada tedavizinde bizlere çok fayda sağlamaktadır.çocukların gelişme dönemin de sıkça pişirilerek yenilmesin de fayda vardır.
    Saymakla bitmeyen vitamin ve faydaları nedeniyle bugün sayfamız da bezelye yemeğine yer verelim.Biz kıymalı olanı tercih ettik sizler isterseniz tavuk yada kuşbaşı et'de kullanabilirsiniz.
    Servis esnasında üzerine serpeceğiniz dereotu lezzetini tatlandıracaktır.
Haydi buyrun yemeğimize::

  • MALZEMELER:
  • 500 gr taze bezelye
  • 100 gr dana kıyma
  • 1 ad kuru soğan
  • 1 ad havuç
  • 1 ad patates
  • 3 ad domatesin rendesi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • Tuz ve karabiber
  • 2 su bardağı su
  • ÜZERİNE:Dereotu
  • YAPILIŞI:
  • Kuru soğanı küçük doğrayın ve zeytinyağ ilavesiyle bir tencereye alarak orta ateşte kavurmaya başlayın.
  • Soğanlar yumuşamaya başlayınca kıyma ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Tuzunu ve karabiberini ekleyin.
  • Havuçları ve patatesleri küp doğrayın.
  • Kavrulan kıymaya önce havuçları ekleyerek kıyma ile birlikte 5 dakika kadar kavurun.
  • Patatesleri ve ardından domates rendesi ,domates salçasını ilave ederek karıştırın.
  • Suyunu vererek kapağını kapatarak pişmeye bırakın.
  • havuçlar yumuşadığında yemeğiniz de pişmiş olacaktır.
  • Servis tabağına aldıktan sonra dereotunu ince doğrayarak üzerine serpin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...
  • NOT:VİDEOLAR bölümünde ve NEŞEM ÇELİK YOUTUBE Kanalımız da yemeğimizin videosu da bulunmaktadır.
  • YouTube Kanalımıza ''ABONE OL'un yeni tariflerden haberiniz olsun.


0 yorum: