Börekler,

ÜSKÜP BÖREĞİ TARİFİ ?

Şubat 10, 2019 Neşem Çelik 0 Yorumlar


                                                   ÜSKÜP BÖREĞİ


     Merhabalar,
 Makedon Mutfağının sevilen ,pratik ve vazgeçilmeyen lezzetlerinden biridir.
 Makedon Mutfağı geniş bir yemek yelpazesine sahiptir.Verimli topraklarında yetişen bir çok sebze,
 meyvenin yanı sıra hayvancılıkta yapılmaktadır.
   bu sebepten ötürü mutfaklarında çok çeşit yemek,börek,et yemekleri ve çorba çeşitleri bulunmaktadır.
    Üsküp böreği olarak hazırlanan tarifimiz hem kolay oluşu hemde malzemenin az olması nedeniyle
ister yemeklere isterseniz de çayın yanında ikram olarak sunulur.
    Yapım aşamalarınıda vereceğim tarifimizin beğenileceğini umarım...
 Hepinize kolaylıklar diliyorum..


  • MALZEMELER:
  • 1 ad büyük kabak (rendelenmiş olarak 400 gr )
  • 1 su bardağı süt ( 200ml)
  • 300 gr süzme peynir
  • 100 gr kaşar peyniri rendesi ( tepeleme 1 su bardağı)
  • 1 paket biberli,maydanozlu salata sosu (toz olarak eklenecek)
  • 2 tam yumurta
  • 3 ad yumurta beyazı
  • 7-8 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • az tuz
  • ÜZERİNE:
  • 3 ad yumurta sarısı
  • 3 dolu tatlı kaşığı yoğurt
  • Susam
  • YAPILIŞI:
  • Kabağı rendeleyin ve suyunu süzerek bir kaseye alın.
  • Süzme peyniri ekleyerek tamamen karışmasını sağlayın.
  • Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın.
  • Unu ve kabartma tozunu ilave ederek karıştırın.
  • Ele gelmeyen akışkan (mücver gibi) bir hamur olacaktır.
  • 30 x 30 fırın tepsinizi yağlı kağıt ile kaplayın.
  • Hamuru boşaltın ve eşit dağılmasını sağlayın.
  • Yumurta sarıları ile yoğurdu bir tabakta çırpın.
  • Hamurun üzerine sürün ve susam serpin.
  • 180 derece de ısıtılmış fırında üzeri tamamen kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra ılınınca verev olarak dilimleyin ve servis tabağına alın.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...








                                      Hepinize afiyet olsun....



0 yorum: