ANA YEMEKLER,

ÜÇ KATLI PATATES SALATASI TARİFİ

Mayıs 09, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



                                      ÜÇ KATLI PATATES SALATASI

       SALATALAR,sofralarımızın gülen yüzleri gibidir.
 Masanın ortasında renkli görüntüsü,şık bir tabakta sunumu,soslarla lezzetlenmesi ile her yemeğe
 eşlik ederler..Hele özenerek hazırlandıysa bozmaya kıyamayız..
      Bir çok çeşidi ile geniş bir yelpazedir SALATALAR..
 Bazen çay sofralarımız da böreklere eşlik ederler,bazen diyette olanlara öğün olarak yardımcı
 olurlar ve çoğu zaman da akşam yemeklerinde masanın ortasında yerlerini alırlar..
      Patates çok tercih edilen ve bir çok tarifi olan salataların malzemelerinden biridir.
 Bugün ki salatamız da hem lezzetli hem pasta gibi görüntüsü ile ister çay ikramlarınıza ister akşam
 yemeklerinize eşlik edecektir..
      İşte malzemeler ve tarifimiz..
 Tarifimizin NEŞEM ÇELİK YouTube Kanalımız da ve sitemizin VİDEOLAR bölümünde bulunmaktadır.

  • MALZEMELER:
  • 5 ad patates+Limon suyu +zeytinyağ +3 diş sarımsak
  • 1/2 kırmızı lahana + 1/2 kahve fincanı limon+1/2 kahve fincanı zeytinyağ
  •  3 ad havuç +1/2 kahve fincanı limon+1/2 kahve fincanı zeytinyağ
  • Tuz 
  • YAPILIŞI:
  • Patatesleri haşlayın soyun ve dörde bölerek rondoya alın.
  • Limon suyu ,zeytinyağ,sarımsaklar ve az tuz ekleyerek püre haline getirin.
  • Karışımı bir kaseye alın.
  • Kırmızı lahana ve havuçu da aynı şekilde ayrı ayrı rondodan geçirin ve kaselere alın.
  • Tuz ,limon ve zeytinyağ ölçülerini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Kek kalıbınızı strech ile kaplayın.
  • Kalıba önce kırmızı lahana karışımını yerleştirin.
  • Üzerine patates karışımı ve en son havuç karışımını bastırarak yerleştirin.
  • Buzdolabında 1 saat bekletin.
  • Servis tabağına ters çevirin ve süsleyin.
  • Dilimler halinde ikram edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle..

0 yorum: