ANA YEMEKLER,

CEVİZLİ BİBER TARİFİ NEDİR ? NASIL HAZIRLANIR ?

Kasım 24, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 1 Yorumlar


                                                                 CEVİZLİ BİBER

    Mezeler denildiğinde İlk akla gelen şehrimiz ANTAKYA'dır..Çok çeşitli meze ve salataları ile
 hepimizin tercih sebebidir.Özellikle acı sevenlerin tercihi Antakya mezelerini hazırlamak ister.
 Kendi yöresine has malzemeleri ve göz doyuran görüntüleri ile ve çok çeşidi ile yöreye ait mekanlara gidildiğin de sofra bir an da doluverir.Hangisini tadacağımızı şaşırırız.
     Evimiz de misafir ağırladığımız da eğer masa da uzun oturulacaksa ,yemek seçimimiz de mutlaka
 mezelere de yer veririz.Hele ki içki ikramı yapılacaksa mezeler kaçınılmaz olur..
     Şimdi gelin bu mezelerden en çok tüketileni ve kolayca hazırlananı olan ''CEVİZLİ BİBER'i
 birlikte hazırlıyalım.


  • MALZEMELER:

  • 10 ad kurutulmuş baş biber
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 3 dilim etimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 dolu yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • az tuz
  • YAPILIŞI:
  • Kuru baş biberleri bir kaseye alın ve üzerine kaynar su koyarak 5 dakika bekleterek yumuşatın.
  • Kuru soğanı soyun ve 4'e bölerek rondoya alın.
  • Soğana yumuşayan biberleri ekleyerek rondoda bir tur döndürün.
  • Etimek,ceviz,kimyon ve az tuz ilave ederek macun kıvamını alana kadar çırpın.
  • Servis tabağına aldığınız mezeyi ceviz ile süsleyin.
  • Hepinize afiyet olsun..
  • Sevgiyle..

1 yorum:

  1. Antakya mutfağına özel bu güzel tarifi hazırlayan editöre teşekkür ederiz

    YanıtlayınSil