Çikolata dolgulu,

ÇİKOLATA DOLGULU ÇİLEKLİ MİNİ TARTLAR TARİFİ...

Kasım 03, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



          Pastahanelerde gördüğümüz mini boy,içi dolgulu ve değişik meyvelerle süslü,ağızda dağılan tart hamurunun içinde ki lezzetli kreması ile hepimizin severek tükettiği bu lezzeti evinizin mutfağında denemeye ne dersiniz ?
       Tart hamurunun gevrek dokusu ve içinde kullandığınız krema yada çikolata lezzetine bir de sevdiğiniz meyveler eklenince ortaya çıkan lezzet dayanılmaz...
       Göründüğü kadar çok da zor olmayan bu mini tartlar misafirleriniz ve çocuklarınız için deneyebileceğiniz bir tarif...Sadece tart hamurunun püf noktalarına dikkat etmeniz yeterli olacaktır.



  • MALZEMELER:
  • HAMUR İÇİN:
  • 125 gr soğuk tereyağ
  • 125 gr pudra şekeri
  • 1 ad yumurta
  • 1 orta boy kahve fincanı soğuk su
  • 1 yemek kaşığı kakao (isterseniz hamuru sade olarak da hazırlıyabilirsiniz)
  • 2,5 su bardağı un
  • İÇ DOLGUSU:
  • 300 gr krema
  • 80 gr fıstıklı bitter çikolata
  • 120 gr sütlü çikolata
  • 120 gr bitter çikolata
  • Toplam da çikolata miktarı=320 gr olacaktır.
  • ÜZERİNE:
  • Çilek yada tercihe göre mevsim meyveleri
  • Antep fıstığı
  • YAPILIŞI:
  • Hamur:
  • Un ve küp kesilmiş soğuk tereyağını mikser kabınıza alın ve hızlı devirde karışım kum kıvamı alana kadar karıştırın.
  • Bu işlemi elinizle ufalayarak ama süratli bir şekilde (tereyağının hemen erimemesi için) yapabilirsiniz.
  • Kum kıvamı alan karışıma diğer malzemelerini ilave ederek sert bir hamur elde edin.
  • Hamuru strech ile sarın ve 1/2 saat buzdolabında bekletin.
  • Mini boy tart kalıplarınızı yağlayın.
  • Buzdolabında soğuyan hamuru merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın ve kalıp boyutunda yuvarlak kalıp ile kesin.
  • Tart kalıplarının içine çanak gibi olacak şekilde yerleştirin.
  • Eğer kalıbınız yoksa ceviz büyüklüğün de yuvarlayın ve çanak şekli verin.
  • Kalıpları tepsiye yerleştirin ve orta kısımlarını çatalla delin.
  • Hamurun kabarmasını istemiyoruz.
  • Bunun için kalıp ölçülerinde yağlı kağıtlar keserek orta kısımlarına yerleştirin ve üzerlerine fasulye yada nohut koyarak kabarmalarını önleyin.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında 13 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
  • Kalıplarından çıkarın ve kenara alın.
  • Gelelim iç dolgusuna:
  • Çikolataları küçük doğrayın.
  • Kremayı bir kaseye alın ve kaynama noktasına gelene kadar yani kasenin yan kısımlarında minik baloncuklar oluşana kadar ısıtın.
  • Çikolataları hazırladığınız kaseye kremayı aktarın ve karıştırın.
  • Çikolatalar iyice erisin.
  • Ganaj karıştırdıkça koyu kıvam alacaktır.Daha hızlı kıvam almasını istiyorsanız 10 dakika buzluğa kaldırın.
  • Puding kıvamı alması yeterli olacaktır.
  • Şimdi tartların içini bu çikolata ile doldurun.
  • Üzerini mevsim meyveleri yada resim de gördüğünüz gibi çilek ve antep fıstığı ile süsleyerek sevdiklerinizle paylaşın.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...

0 comments: