ANA YEMEKLER,
KREP'LER,Britanyanın güneyinde doğan fakat gerçek lezzetini Fransızların mükemmel
tarif ve sosları ile bulan,günümüz de Fransaya özgü bir lezzet olmasına rağmen,çok sevilmesi sebe-
biyle Belçika,İsveç ve Norveç gibi daha bir çok Avrupa ülkesinde çok tüketilen bir yiyecektir.
İçi farklı zevklere göre tatlı yada tuzlu malzemelerle doldurulabilen krep'ler günün her saati
yenebilen yiyeceklerdir.Bazı sofralar da ara sıcak görevini üstlenir,bazı sofralarda ise kahvaltı
ikramı olarak sofralara gelir.
Aslında bizim ülkemiz de akıtma-kaygana gibi daha geleneksel isimlerle bilinmektedir.
Hamuru tatlı yada tuzlu olarak hazırlanan krep hazırlanacaksa tavaya az dökülerek tül gibi pişi-
rilen ''KREP''olurken,yine aynı hamurun daha kalın ve şekerli olanı ''PANCAKE'',kendine has
makinası ve şekliyle yine şekerli olarak pişirilen ve krema ,meyveler ve soslarla zenginleştirilen
ise ''WAFFLE''olarak bilinir.
Bugün bizim hazırlıyacağımız ise içi peynir dolgulu,krep'lerin içi ise kabak ilavesiyle karış-
tırılan tam bir ara sıcak...
Buyrun hep birlikte hazırlıyalım.
PEYNİRLİ KABAK KREPLER NASIL YAPILIR ? TARİFİ NEDİR ?
KREP'LER,Britanyanın güneyinde doğan fakat gerçek lezzetini Fransızların mükemmel
tarif ve sosları ile bulan,günümüz de Fransaya özgü bir lezzet olmasına rağmen,çok sevilmesi sebe-
biyle Belçika,İsveç ve Norveç gibi daha bir çok Avrupa ülkesinde çok tüketilen bir yiyecektir.
İçi farklı zevklere göre tatlı yada tuzlu malzemelerle doldurulabilen krep'ler günün her saati
yenebilen yiyeceklerdir.Bazı sofralar da ara sıcak görevini üstlenir,bazı sofralarda ise kahvaltı
ikramı olarak sofralara gelir.
Aslında bizim ülkemiz de akıtma-kaygana gibi daha geleneksel isimlerle bilinmektedir.
Hamuru tatlı yada tuzlu olarak hazırlanan krep hazırlanacaksa tavaya az dökülerek tül gibi pişi-
rilen ''KREP''olurken,yine aynı hamurun daha kalın ve şekerli olanı ''PANCAKE'',kendine has
makinası ve şekliyle yine şekerli olarak pişirilen ve krema ,meyveler ve soslarla zenginleştirilen
ise ''WAFFLE''olarak bilinir.
Bugün bizim hazırlıyacağımız ise içi peynir dolgulu,krep'lerin içi ise kabak ilavesiyle karış-
tırılan tam bir ara sıcak...
Buyrun hep birlikte hazırlıyalım.
- MALZEMELER:
- 1 ad orta boy yeşil kabak
- 1 ad kapya biber
- 1 er kase maydanoz + dereotu
- 2 ad yumurta
- 1 kahve fincanı zeytinyağ
- 1 kahve fincanı süt
- Tuz + Karabiber + Nane
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 12 yemek kaşığı un
- ARASINA:
- 200gr labne yada süzme peynir
- 100 gr lor peyniri
- Dereotu
- YAPILIŞI:
- Kabak,biber,dereotu ve maydanozları güzelce yıkadıktan sonra rondoya alarak püre haline getirin.
- Yumurtaları,zeytinyağı,süt,tuz ve baharatlarını ekleyerek tekrar karıştırın.
- Un,kabartma tozu ilavesiyle hamuru hazırlayın.
- İster tekli olarak (mini krep tavaları)isterseniz büyük boy krep tavasına 3lü yada 4lü olarak birer kepçe hamurdan dökerek arkalı önlü pişirin.
- Takribi küçük boy tavalar için 15 adet krep çıkacaktır.
- Peynirleri bir kase içinde karıştırın.
- Dereotunu ince kıyın ve bir kenara alın.
- Pişirdiğiniz yuvarlak kreplerin bir yarısına peynir karışımı koyun ve diğer yarısını üzerine kapatın.
- Kreplerin arasından görülen peynir karışımına dereotu bulayın.
- Servis tabağına yerleştirin.
- Sıcak yada soğuk olarak da ikram edebilirsiniz.
- Hepinize afiyet olsun.
- Sevgiyle...
0 comments: