Panna Cotta,

PANNA COTTA-İTALYAN MUTFAĞI...

Kasım 03, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


       Merhabalar,
  Sütlü tatlılar bizim Türk Mutfağında da en çok tercih edilen tatlılardır.Yemek üzerine yenilen
  hafif olması ve yumuşak lezzetli dokusuyla herkesin sevdiği tatlı çeşididir.
      İtalyan Mutfağının muhallebisi olarak bilinen ''PANNA COTTA''da evlerimiz de pişirebildiğimiz
  tatlı çeşididir.
      Bizim muhallebiden bir farkı içinde ayrıca krema ve jelatin ile koyu kıvamını almasıdır.
  Bizler genellikle muhallebi tarzı tatlılarımızı kıvam alması için un ve nişasta ile bağlarken İtalyan-
  lar jelatini tercih ederler.Birçok ülkede de jelatin çok kullanılan bir malzemedir.
       Üzerine konulan meyve sosu da ayrı bir lezzet kattığı gibi,alt kattaki şekerli muhallebinin ağızda
  bırakacağı şeker tadını bir nebze azaltması ve damaklar da hoş bir aroma bırakmasıdır.
       Tatlı tercihleri içinde bir değişiklik yapalım diyenler için kısa sürede pişirebileceğiniz ''PANNA
  COTTA''yı denemek isteyenler için işte sizlere tam ölçülerinde bir tarif..
       Hepinize kolay gelsin...

  • MALZEMELER:
  • 250 ml süt
  • 250 ml krema
  • 1 su bardağı (150gr) toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 3 yemek kaşığı (40gr)toz jelatin yada 3 yaprak jelatin (evinizde hangisi varsa)
  • 2 kahve fincanı ılık su(jelatini çözdürmek için)
  • MEYVE SOSU:
  • 250 gr frambuaz yada böğürtlen
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı (tepeleme) mısır nişastası
  • YAPILIŞI:
  • Jelatini bir cezve içine alın ve üzerine su ekleyerek çözdürün.Eğer yaprak jelatin kullanacaksanız sıcak suda erittikten sonra sudan çıkarın ve öyle kullanın.
  • Tencereye süt,krema ve şekeri alın karıştırın.
  • Orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Karışım kaynamadan jelatini ekleyin ve 5 dakika birlikte pişirin.
  • Karışım sulu gibi görünse de bekledikçe koyu kıvam alacaktır.
  • Cup kaselerine yada bardaklara paylaştırın.Buzdolabına kaldırın.
  • En az 4-5 saat buzdolabında bekletilirse istenilen lezzet ortaya çıkacaktır.
  • SOS İÇİN:
  • Küçük bir sos tenceresine meyveleri,şekeri ekleyin ve pişirin.
  • Sulanan meyvelere nişastasını ilave ederek karıştırın.
  • Eğer kıvamı çok koyu ise 2-3 yemek kaşığı su ekleyebilirsiniz.
  • Sosu rondodan geçirerek pürüzsüz hale getirin.
  • İster resimde gördüğünüz gibi,isterseniz kaselere aldığınız muhallebiyi servis tabağına ters çevirip üzerine sosunu gezdirerek ikram edebilirsiniz.
  • Hepinize Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...


  •                            

0 comments: