ANA YEMEKLER,

KUZU ET'Lİ PATATES YEMEĞİ TARİFİ...

Kasım 03, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 1 Yorumlar


        Kuzu etini genellikle bahar aylarında severiz,özellikle turfanda sebzelerle bir çok lezzetli yemekleri de yapılır.Klasik ama sık pişirilen yemeklerden birisi de mini patateslerle pişirilen bu tarifdir.
        Baby patatesleri kim sevmez ki..Yemeğiyle,kızartmasıyla ve püresiyle çok sık tükettiğimiz bir sebzedir.Özellikle de çocukların en sevdiği sebzedir.
        Şimdi geçelim tarifimize....


  • MALZEMELER:
  • 1 kg baby patates
  • 650 gr kuzu kuşbaşı
  • 2 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 ad kuru soğan
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz + Karabiber
  • 2 su bardağı su
  • YAPILIŞI:
  • Düdüklü tencerenize zeytinyağını alın ve yüksek ateşte kızdırın.
  • Eti ekleyerek kavurmaya başlayın.
  • Et suyunu bırakıp tekrar suyunu çekene kadar bekleyin.
  • Bu arada kuru soğanı küçük doğrayın.
  • etler suyunu çekince soğanları ekleyin.
  • Tuzunu ,karabiberini ilave edin.
  • Domates püresini ve suyunu vererek kapağını kapatın ve 25 dakika orta ateşte pişirin.
  • Şimdi gelelim patateslere,patatesleri güzelce yıkayın ve bir tencereye alın.
  • Üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin ve orta ateşte sadece 5 dakika kaynatıp çıkarın.
  • Yani patatesleriniz tam haşlanmasın.
  • Kabuklarını soyun ve bir kenara alın.
  • Bir tavaya tereyağını alın ve eritin.
  • Patatesleri ekleyerek çevire çevire hafif kızartın.
  • Bu arada etleriniz pişti,düdüklü tencereden normal tencereye boşaltın.
  • Üzerine sotelediğiniz patatesleri ilave edin.
  • 5 dakika birlikte pişirin.
  • Patatesleriniz kesinlikle dağılmasın.
  • Üzerine taze nane güzel yakışacaktır.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...                   

1 yorum:

  1. Tencere yemekleriniz o kadar lezzetli ki
    tarifler tam tutuyor
    ELİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil