ANA YEMEKLER,

TAVUKLU ŞEHRİYE BÖREĞİ NASIL YAPILIR?TARİFİ NEDİR?

Kasım 10, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 1 Yorumlar


                                                 TAVUKLU ŞEHRİYE BÖREĞİ 

                                                         SUNUM

                                                 FIRINDAN ÇIKMIŞ HALİ

                                           FIRIN ÖNCESİ

                                                SOS KARIŞIMI

                                                          TEPSİYE MİLFÖY HAMURU YERLEŞTİRME

                                              SEBZELER VE KAVRULMUŞ ŞEHRİYE

                                  TAVUKLARIN İLAVESİ


     Merhabalar,
Resimlerini de gördüğünüz gibi milföy hamuru ile bol malzemeli ve sosu ile lezzetlenen ,ister bir öğün yemek olarak isterseniz çay ikramlarınız da ,kalabalık misafirleriniz için yapabileceğiniz ve
severek yenecek bir ikramdır.
Aslında bazen milföy hamuru kullanılmadan yapılan bir ikramdır.Ama milföy hamuru ile yapıldığında daha bir börek havasında olduğu için tavsiye ederim.
     Bir kaç aşamalı olarak hazırlandığı için resimlerle sizlere yardımcı olmaya çalıştım.
Haydi hep birlikte hazırlıyalım...

  • MALZEMELER:
  • 25X35 DİKDÖRTGEN BORCAM İÇİNDİR.
  • 750 gr tavuk yada hindi
  • 500 gr arpa şehriye (3 su bardağı)
  • 1 su bardağı konserve bezelye
  • 1 ad orta boy havuş rendesi
  • 1 paket kremalı tavuk çorbası
  • 3 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 16 ad milföy hamuru
  • Tuz + Karabiber
  • ÜZERİNE:
  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • YAPILIŞI:
  • Tavuk yada hindi etini 8 su bardağı su ilavesi ile düdüklü tencere de haşlayın.
  • Suyunu bir kenara alın ve etleri didikleyin.
  • Şehriyeleri bir tavaya alarak 3 yemek kaşığı zeytinyağ ile pembe kavurun.
  • Hazır çorbayı 3 su bardağı su ile pişirin.
  • Borcamı yağlayın ve milföy hamurlarını içine ve yanlarına birleştirerek yerleştirin.
  • Üzerini kapatmak için 6 ad milföyü ayırın.
  • Kavrulan şehriyelere havuç rendesi,bezelyeler ve didiklediğiniz tavukları ekleyin.
  • Tuz,karabiber ve 4 su bardağı tavuk suyu ekleyerek kısık ateşte pişirin.
  • Şehriyeler ve sebzeler piştikten sonra hazırladığınız çorbayı ekleyerek hepsini güzelce karıştırın.
  • Milföy hamurları ile kapladığınız borcama karışımı eşit olarak yerleştirin.
  • Üzerini ayırdığınız milföy hamurları ile kapatın.(Hamurları birleştirerek merdane ile biraz incelterek daha rahat bir şekilde üzerini kapatabilirsiniz.)
  • Kenar kısımlarını katlayarak şekil verin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
  • 180 derece de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • İç malzemeleri pişmiş olduğu için sadece milföy hamurunun pişmesi yeterli olacaktır.
  • İster sıcak ister ılık olarak dilimler halinde keserek ikram edebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...



1 yorum: