hamur işi,

HURMALI KURABİYE TARİFİ NEDİR? NASIL YAPILIR?

Aralık 08, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 1 Yorumlar



                                                       HURMALI KURABİYE

   Ramazan ayında sofralarımız da mutlaka bulundurduğumuz ''HURMA''faydaları gibi,çeşitli tatlılar
 da kullandığımız bir meyvedir.
   Faydaları saymakla bitmeyecek bir meyvedir.Sıkça tüketmemiz gerekmektedir.
Ramazan ayında her markette gördüğümüz hurmayı alıp deep freez de saklamayı unutmayın ki
diğer zamanlar da kurabiyelerimize ,tartlarımıza vs kullanabilelim..
   Bugün ki tarifimiz içinde hurma püresi ile lezzetli bir kurabiye..


  • MALZEMELER:
  • 150 gr yumuşak tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 su bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un
  • YAPILIŞI:
  • Kase içinde tereyağ,sıvıyağ,süt ve pudra şekerini karıştırın.
  • Un,nişasta,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurunuzu dinlendirin.
  • İÇ HARCI:
  • 300 gr çekirdeği çıkarılmış hurma
  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • 10 ad ceviz
  • 1 çay bardağı süt
  • HAZIRLANIŞI:
  • Hurmaları 10 dakika sıcak suda bekletin.
  • Rondoya alın,sütü ve kakaoyu ekleyerek püre haline getirin.
  • Cevizi biraz dişe dokunur şekilde ekleyerek karıştırın.
  • HAMURLA HAZIRLANMASI:
    Hamuru 4 parçaya ayırın.
  • Her bir hamuru dikdörtgen olarak açın.Dikdörtgeniniz eni 10cm geçmesin.
  • Orta kısmına hurma püresini yerleştirin.Ve rulo sarın.
  • Parmak büyüklüğün de yada daha küçük keserek tepsiye dizin.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarın soğutun ve üzerine pudra şekeri serperek servis tabağına yerleştirin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..

1 yorum: