Mısır unlu cevizli irmik helvası,

MISIR UNLU VE CEVİZLİ İRMİK HELVASI TARİFİ NEDİR ?

Ocak 12, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                       MISIR UNLU VE CEVİZLİ İRMİK HELVASI

    HELVALAR,Türk Mutfağının en önemli tatlılarından biridir.
Hem kutlamaların hemde acılı günlerimizin dualar eşliğinde kavrularak eşe dosta dağıtılarak paylaşılan tatlısıdır.
    Ve de büyük küçük herkesin severek tükettiği bir tatlıdır.
Bende helvanın ister irmikle olanı olsun,ister un ile kavrulanı olsun hepsini çok sevdiğim için,
ben helvalara bir kaç farklı malzeme ekleyerek yeni tarifler çıkarmayı seviyorum.
      Bugün sizlerle paylaşacağım tarif de yine bir iki farklı dokunuş yaparak yine enfes bir lezzet ortaya çıkması oldu.
      Umarım sizler de deneyip beğenirsiniz.Hepinize şimdiden kolaylıklar diliyorum.


  • MALZEMELER:
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik iri doğranmış ceviz
  • 150 gr tereyağ
  • ŞERBET İÇİN:
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı (750gr)süt
  • Kaynatmadan orta ateşte sadece şeker eriyene kadar karıştırın.
  • YAPILIŞI:
  • Tencerenize tereyağını alın ve eritin.
  • Mısır ununu ve irmiği ekleyerek kısık ateşte kavurmaya başlayın.
  • Bir başka tavaya cevizleri alın ve hafifçe kavurun.
  • Mısır unu ve irmik kokusunu çıkararak pembeleşmeye başlayınca cevizleri ekleyin ve bir tur birlikte kavurun.
  • Kaynatmadan hazırladığınız sütlü şerbetini yavaş yavaş vererek karıştırın ve kısık ateşte kapağını kapatarak demlendirin.
  • Şerbetini çektikten sonra üzerine kağıt havlu yerleştirin ve kapağını kapatarak ılık hale gelmesini bekletin.
  • Kaselere alarak servis tabağına ters çevirin ve üzerini istediğiniz şekilde (ceviz,hindistan cevizi,fıstık tozu)süsleyin.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...


0 yorum: