ANA YEMEKLER,
TAVUKLU KAŞAR PEYNİRLİ İSLİM KEBABI
Merhabalar,
Türk Mutfağının belli başlı yemeklerinden biridir ''İSLİM KEBABI''..
Etlisi,köftelisi ve tavuklusu olarak çok sık pişirilen ve gerek evler de gerekse lokantalar da tercih
edilen yemekleridir.
Yanında ona eşlik eden ve en uygunu pirinç pilavıdır.Kimi zaman sade bir pilav kimi zaman
şehriyeli pilav ile sıkça pişirilir.
Özellikle patlıcanın mevsimindeyseniz ve de patlıcanı seviyorsanız arasında ki malzemelerle
damaklar da enfes bir lezzet bırakır.
Şimdi bu lezzeti tarifi birlikte pişirelim..
TAVUKLU KAŞAR PEYNİRLİ İSLİM KEBABI NASIL HAZIRLANIR?TARİFİ NEDİR?
TAVUKLU KAŞAR PEYNİRLİ İSLİM KEBABI
Merhabalar,
Türk Mutfağının belli başlı yemeklerinden biridir ''İSLİM KEBABI''..
Etlisi,köftelisi ve tavuklusu olarak çok sık pişirilen ve gerek evler de gerekse lokantalar da tercih
edilen yemekleridir.
Yanında ona eşlik eden ve en uygunu pirinç pilavıdır.Kimi zaman sade bir pilav kimi zaman
şehriyeli pilav ile sıkça pişirilir.
Özellikle patlıcanın mevsimindeyseniz ve de patlıcanı seviyorsanız arasında ki malzemelerle
damaklar da enfes bir lezzet bırakır.
Şimdi bu lezzeti tarifi birlikte pişirelim..
- MALZEMELER:
- 4 ad kemer patlıcan
- 1kg tavuk baget (kemiksiz)
- 1 ad kuru soğan
- 1 kahve fincanı zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
- 1,5 su bardağı su
- ARASINA:
- Dilim Kaşar Peyniri
- KIZARTMAK İÇİN:
- Sıvıyağ
- YAPILIŞI:
- Patlıcanları alacalı soyun ve uzunlamasına ince dilimler halinde doğrayın.
- Tuzlu su içine bırakın 10 dakika bekletin.
- Tekrar yıkayın ve kurulayın.
- Tavaya sıvıyağını alarak kızdırın ve patlıcanları hafif kızartın.
- Kağıt havlu üzerine çıkararak fazla yağını alın.
- Yine ayrı bir tavaya kuru soğanı küçük doğrayın ve zeytinyağ ekleyerek kavurmaya başlayın.
- Soğanlar yumuşamaya başlayınca tavuk bagetleri ekleyin ve önce yüksek ateşte tavukları arkalı önlü çevirin.
- Tavuklar renk değiştirince ateşin altını orta dereceye alın.
- Tuzu,karabiberi ve suyunu vererek kapağını kapatın ve pişirin.
- Patlıcanları + şeklinde yerleştirin.
- Orta kısmına önce bir dilim kaşar,üstüne tavuk ve tekrar kaşar peyniri olarak üst üste dizin.
- Yanlarda kalan patlıcanları bohça gibi üzerlerine kapatın ve ters çevirerek borcama yerleştirin.
- 1 kahve fincanı su ekleyin.
- Üzerini yağlı kağıt ile sıkıca kapatın.
- 185 derece de ısıtılmış fırında takribi 20-25 dakika (kAŞar peyniri eriyene kadar)pişirin.
- Hepinize afiyet olsun.
- Sevgiyle...
0 comments: