ANA YEMEKLER,

PORTAKAL SUYU İLE ZEYTİNYAĞLI PIRASA NASIL PİŞİRİLİR ? TARİFİ NEDİR ?

Ocak 26, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


ZEYTİNYAĞLI PIRASA (PORTAKAL SUYU İLE)


                  Merhaba sevgili dostlar,
   Kış sebzeleri içinde bir çok faydaları olan ''PIRASA''ya gelin hep birlikte bir göz atalım.
   Çoğumuzun burun kıvırdığı ve yemekten imtina ettiği bu sebzenin faydalarını okuyunca
   belki de mutfaklarımız da daha sık yer veririz.
          Aslında kış sebzeleri içinde sıcak yemeğinden,zeytinyağlısına,böreğinden ,dolmasına 
   kadar bir çok çeşidi ile damak tadımıza uyan bir çeşidini bularak pişirebiliriz.
          PIRASA lif bakımından son derece zengin önemli bir antioksidandır.Bünyesin de barın-
   dırdığı A vitamini,C vitamini,E vitamini,K vitamini,B3(niyasin),B5(pontoterik asit)ve
   B9 (folik asit) vitaminleri ile kalsiyum ,potasyum,demir,magnezyum,fosfor ve sodyum gibi
   mineraller sayesinde metabolizma için önemlidir.
        Gelin bu kış aylarında bu sağlıklı sebzeyi daha da fazla lezzet katan portakal suyu ile 
   pişirelim.Her zaman pişirdiğiniz pırasayı portakal suyu ile çok daha fazla seveceksiniz.

  • MALZEMELER:
  • 750-800 gr arası Pırasa
  • 2 ad orta boy havuç
  • 1 ad kuru soğan
  • 1 çay bardağı (80ml) zeytinyağ
  • 1 ad limon suyu
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı taze sıkılımış portakal suyu
  • YAPILIŞI:
  • Pırasaları güzelce yıkadıktan sonra yarım parmak uzunluğunda verev olarak doğrayın.
  • Havuçları da çok ince olmayacak şekilde verev doğrayın.
  • Kuru soğanı küçük küp halinde doğrayın .
  • Düdüklü tencerenize zeytinyağını alın ve orta ateşe yerleştirin.
  • Doğradığınız kuru soğanları ekleyerek kavurmaya başlayın.
  • Yumuşamaya başlayan soğanlara havuçları da ilave ederek kavurmaya devam edin.
  • 5 dakika birlikte kavurmanız yeterlidir.
  • Pırasaları,yıkanmış pirinci,tuz ve şekerini ekleyin.
  • Limon suyunu ve portakal suyunu ekleyerek karıştırın.
  • Düdüklü tencerenizin kapağını kapatarak takribi 20 dakika pişirin.
  • (düdüklü tencereler markalarına  göre pişirme süreleri değişebilir,kullandığınız tencerenizi zeytinyağlı pişirme süresini uygulayın.)
  • Pişen yemeğinizi servis tabağına alarak soğutun.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...,



0 yorum: