ANA YEMEKLER,
KABAK ÇORBASI
Herkese merhabalar,
ÇORBALAR,sofralarımızın başlangıç yemekleri...
Özellikle kış aylarının vazgeçilmez başlangıçları..
Soğuk bir günün ardından evden içeri girildiğinde mis gibi kokusuyla,sıcacık çorba önümüze
geldiğin de hepimiz önce psikolojik olarak mutlu oluruz daha sonra midemiz şöyle bir rahatlar..
Hepimizin bildiği ve çok sıklıkla pişirdiği çorbalar vardır.Bazen de bir değişiklik isteriz yada
buzdolabında olan sebzeleri değerlendirmek isteriz.
KABAK denilince bir çoğunuz burun kıvırıyor değil mi ? Ama isterseniz sizlere kısaca
faydalarından bahsedeyim belki o zaman fikriniz değişir..
Kabak'lar sebze olarak bilinse de aslında içinde ki tohumlar nedeniyle meyvedirler..İlk kullanımı
MÖ 5500-7000 yılları arasında Meksika da olduğu belirtilmiştir.
Şu an da 6 kıta da yetiştirilmektedir ve 40 'dan fazla çeşidi vardır.
A-E-C-K vitaminleri ile magnezyum,demir,potasyum açısından zengindir.Bol lifli bir yiyecektir.
Bir orta boy kabak günlük C vitamini ihtiyacımızın % 50 sini karşılamaktadır.
Şimdi kabağı sevmeyenlerin bile bu çorbayı seveceğini tahmin edebiliyorum.Bu kadar faydalı bir sebzeyi hiç olmazsa çorba olarak denemenizi tavsiye ederim.
Hepinize kolay gelsin...
KABAK ÇORBASI NASIL YAPILIR ? TARİFİ NEDİR ?
KABAK ÇORBASI
Herkese merhabalar,
ÇORBALAR,sofralarımızın başlangıç yemekleri...
Özellikle kış aylarının vazgeçilmez başlangıçları..
Soğuk bir günün ardından evden içeri girildiğinde mis gibi kokusuyla,sıcacık çorba önümüze
geldiğin de hepimiz önce psikolojik olarak mutlu oluruz daha sonra midemiz şöyle bir rahatlar..
Hepimizin bildiği ve çok sıklıkla pişirdiği çorbalar vardır.Bazen de bir değişiklik isteriz yada
buzdolabında olan sebzeleri değerlendirmek isteriz.
KABAK denilince bir çoğunuz burun kıvırıyor değil mi ? Ama isterseniz sizlere kısaca
faydalarından bahsedeyim belki o zaman fikriniz değişir..
Kabak'lar sebze olarak bilinse de aslında içinde ki tohumlar nedeniyle meyvedirler..İlk kullanımı
MÖ 5500-7000 yılları arasında Meksika da olduğu belirtilmiştir.
Şu an da 6 kıta da yetiştirilmektedir ve 40 'dan fazla çeşidi vardır.
A-E-C-K vitaminleri ile magnezyum,demir,potasyum açısından zengindir.Bol lifli bir yiyecektir.
Bir orta boy kabak günlük C vitamini ihtiyacımızın % 50 sini karşılamaktadır.
Şimdi kabağı sevmeyenlerin bile bu çorbayı seveceğini tahmin edebiliyorum.Bu kadar faydalı bir sebzeyi hiç olmazsa çorba olarak denemenizi tavsiye ederim.
Hepinize kolay gelsin...
- MALZEMELER:
- 4 ad orta boy kabak
- 1 ad kuru soğan
- 1 kahve fincanı zeytinyağ
- TERBİYESİ İÇİN:
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 orta büyüklükte çorba kasesi yoğurt
- 1lt tavuk suyu
- Tuz
- Karbiber
- ÜZERİNE:
- Dereotu
- YAPILIŞI:
- Kabakların dış kısımlarını kazıyın ve boyuna ortadan ikiye ayırın.
- iç çekirdek kısımlarını çıkarın ve küçük küpler halinde doğrayın.
- Kuru soğanı da küçük küpler halinde doğrayın.
- Tencerenize zeytinyağını alın ve orta ateşe oturtun.
- Kuru soğanı kavurmaya başlayın.
- Soğanlar kavrulmaya başlayınca kabakları da ekleyerek 5 dakika da birlikte kavurun.
- Bu arada terbiyesi için küçük bir tencereye tereyağını alın ve eritin.
- Unu ekleyerek kavurun.
- Sütü ve yoğurdu ekleyerek karıştırın.
- Tavuk suyunu,tuzunu ve karabiberini ekleyerek karıştırarak bir taşım kaynatın.
- Terbiyesini kabakların üzerine aktarın ve orta ateşte 8-10 dakika kadar birlikte pişirin.
- Pütürsüz hale getirmek için el blender ile karıştırın.
- Servis yaparken üzerine ince doğranmış dereotu gezdirin.
- Küçük kızarmış ekmek parçaları da yakışacaktır.
- Hepinize afiyet olsun.
- Sevgiyle....
Ziyaretiniz için teşekkür ederim...
0 comments: