ANA YEMEKLER

ÇITIR ÇITIR BİR TAVUK NASIL HAZIRLANIR VE PİŞİRİLİR? TARİFİ ÖLÇÜLERİ NELERDİR?

Ağustos 30, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                    Merhabalar,

      Tavuk yemekleri içinde belki de en çok tercih edilen çıtır çıtır lezzetli dokusuyla hepimizin

   genellikle dış mekanlarda yemeyi istediğimiz ÇITIR TAVUK'dur.Ama artık evinizin mutfağında kısa 

   sürede hijyen 

   kurallara uygun ,üstelik tavuğu aldığınız yere güvenerek de ''Çıtır Tavuk''hazırlıyabilirsiniz.

   Yanında ket çap ve mayonez yada istediğiniz başka bir sos ile bir hafta sonu film izlerken,

   hazırlayacağınız böyle bir tabak keyfinizi yerine getirir sanırım.

   Gelin birlikte hazırlıyalım.

  • MALZEMELER:
  • 1 bütün tavuk göğüs
  • 2 ad yumurta
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 çorba kasesi galeta unu
  • 1 çorba kasesi mısır gevreği
  • 1 çorba kasesi un
  • 1 yemek kaşığı susam
  • Tuz
  • Karabiber
  • KIZARTMAK İÇİN:
  • 2 su bardağı ayçiçek yağı
  • HAZIRLANIŞI:
  • Öncelikle tavukları şeritler halinde kesin bir kaseye alın ve üzerine maden suyu ekleyerek buzdolabında en az 1/2 saat bekletin.
  • Mısır gevreğini rondoda ufalayın ve galeta unu ve susam ile karıştırarak bir tabağa alın.
  • Unu da ayrı bir tabağa alın.
  • Yumurtaları ayrı bir tabakta çırpın.
  • Dinlenen tavukları maden suyundan çıkarın ve tuz karabiber ile tatlandırın.
  • Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın.
  • Tavukları önce una sonra yumurtaya ve galeta unu karışımına bulayarak kızgın yağa bırakın.
  • Devamlı çevirerek kısa süre kızartın ve kağıt havlu serili tabağa alın.
  • Yanında ketçap ve mayonez ile enfes bir yemek olarak ikram edebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...


   
 

0 comments: