ANA YEMEKLER

MAKARNA SALATASI TARİFİ NEDİR ? NASIL YAPILIR ?

Ağustos 30, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


 

           Merhabalar sevgili dostlar,

   Pratik ve lezzetli yemekler kategorisinde ,sevilen bir başka lezzet de sanırım makarna çeşitleridir.

   Makarnasız yapamam yada makarna olsun da nasıl olursa olsun diyenlerden misiniz ?

   Açıkçası ben de öyleyim😊

   Bir dönem bir çok evlerde her çay saatin de mutlaka bir makarna salatasına rastlanırdı,hani 

   yemeklerin de dönem dönem trendleri oluyor bazen..

   Şimdiler de yine gündeme oturdu sanki,pratik ve sevilen malzeme oluşu ev sahiplerinin işini

   kolaylaştırıyor.Hele ki kalabalık kutlamalar için ,bereketli oluşu ile Makarna Salatası liste de 

   hemen yerini alıyor.

          Madem hepimizin severek sofralarımıza aldığı makarna salatası şu günler de yine gündem de

   gelin bir tarif de benden sizlere...


  • MALZEMELER:
  • 250 gr yuvarlak düğme makarna
  • 2 ad tavuk göğüs (haşlanmış)
  • 1 küçük kavanoz garnitür (konserve )
  • 4 ad salatalık turşusu
  • 4 yemek kaşığı haşlanmış mısır
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • SOSU:
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak 
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz
  • HAZIRLANIŞI:
  • İki ayrı tencereye su koyarak orta ateşte kaynatın.
  • Birine makarnayı diğerine tavuk etini alarak haşlayın.
  • Konserve garnitürleri süzgeçe alarak güzelce yıkayın ve bir kaseye alın.
  • Üzerine salatalık turşusunu küçük küpler halinde doğrayın.
  • Mısır ve zeytinyağını ekleyin.
  • Haşlanan tavuk etini didikleyerek ilave edin ve karıştırın.
  • Diğer tarafta sarımsakları az tuz ile havan da dövün.
  • Yoğurt ve mayonezle karıştırın.
  • Haşlanan makarnayı süzgeçe alın ve soğuk sudan geçirin.
  • Garnitürlü karışımına ekleyerek karıştırın.
  • Servis tabağına aldığınız makarnanın üzerine sosu gezdirin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...

0 comments: