ANA YEMEKLER,

MISIRLI MANTI ÇORBASI (YOĞURTLU) TARİFİ NEDİR ? NASIL YAPILIR?

Ağustos 02, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



                                                      YOĞURTLU MANTI ÇORBASI

    Merhabalar,
 Mantı çorbası denildiğinde genellikle ADANA yöresine ait salçalı ve sarımsaklı olarak hazırlanan
 çorba aklımıza gelir.
     Ben bu sefer mantı çorbasını yoğurtlu olarak hazırladım,yaz ayların da salçalı çorbalar yerine
 yoğurt ve ayran ile pişirilen çorbalar sanki biraz daha hafif oluyor .
     Salçalı ve sarımsaklı olarak hazırlıyorsanız bir kere de ayran ile olanı denemenizi tavsiye ederim.

  • MALZEMELER:
  • 400 gr mantı
  • 200 gr haşlanmış mısır
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı ayran
  • 1 ad yumurta sarısı
  • 1 ad kuru soğan
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 4 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • 12 su bardağı su
  • ÜZERİNE:
    1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • YAPILIŞI:
  • Kuru soğanı küçük doğrayın.
  • Tencereye zeytinyağını alın ve kuru soğanı kavurun.
  • Unu ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Bu arada süzme yoğurdu suyun bir miktarı ile inceltin.
  • Soğan ve un kavrulunca ayranı,süzme yoğurdu ve tuzu ilave ederek karıştırın.
  • Kalan suyu da ekleyerek kaynamaya bırakın.
  • Çorba kaynamaya başlayınca mantıları ekleyin.
  • Mantılar yumuşamaya başlayınca haşlanmış mısırı ilave edin ve birlikte 5 dakika daha kaynatın.
  • Çorbanız hazır..
  • Şimdi üzeri için küçük bir tavada tereyağını eritin ve nane ile pul biberi ekleyerek kızdırın.
  • Çorbanızın üzerine gezdirin.
  • Mis gibi kokusu ve enfes lezzeti ile çorbanız servise hazır.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle....



                                               AFİYET OLSUN...

0 comments: