TATLILAR

MEYVE PÜRELİ TAVUK GÖĞSÜ TARİFİDİR..

Ağustos 09, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar

                                     MEYVE PÜRELİ TAVUK GÖĞSÜ

Merhabalar sevgili dostlar,

Yaz mevsiminin en çok tercih edilen tatlıları sanırım sütlü tatlılardır,bunların içinde de ilk beş'e

giren sütlü tatlı da ''TAVUK GÖĞSÜ''dür.

Yaz mevsimi sebzesiyle meyvesiyle bolluk ve tazeliği simgeler gibi sanki..Hele ki pazar alışveriş-

lerin de tezgahlar da salınan meyveler al beni dercesine bizleri yanına çağırır.

Vitamin değerleri ve faydaları ise saymakla bitmeyen meyveler ve sebzeler ,haftalık menülerinizi

hazırlarken ve günkük alacağınız beslenme programınız da hepimize çok seçenek sunmakta..

Akşam yemeklerini hafif bir öğünle geçirmek isteyenler yanına frech bir sütlü tatlı olsun diyorsanız 

bu tarif tam istediğiniz gibi ..

Ben çalışan ve küçük çocukları hanımları da düşünerek ,meyeve püreleri zaman alacağı için ,tavuk 

göğsünü hazır paket olarak kullandım.Zaman dan tasarruf edebilmeniz için hepsi bir sefer de ve pratik bir şekilde hazırlanıyor.Yada akşamdan hazırlıyarak ertesi gününe yeme şansınız da var.

Hele ki bir akşam misafiri için tatlı düşünüyorsanız bir gece önceden hazırlamanız size kolaylık sağlayacaktır.

Umarım dener ve memnun kalırsınız.

Şimdi kademe kademe sizlere yazıyorum.hepinize kolay gelsin.

  • MALZEMELER:
  • 2 paket Tavuk Göğsü
  • 2 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı süt
  • HAZIRLANIŞI:
  • Bir tencereye bütün malzemeleri alarak el çırpıcısı ile güzelce karıştırın.
  • Ve ocağınızın bir gözüne alın.
  • Gelelim püreleri hazırlamaya;bütün malzemeleri birlikte pişireceğiz çünkü..
  • MALZEMELER:
  • 2 su bardağı kivi püresi +4 yemek kaşığı toz şeker + 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı  şeftali püresi + 4 yemek kaşığı toz şeker + 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı vişne yada kiraz püresi + 4 yemek kaşığı toz şeker + 1 yemek kaşığı nişasta
  • HAZIRLANIŞI:
  • Meyvelerin her birini ayrı ayrı rondodan geçirin ve ayrı kaselere alın.
  • Üzerlerine şeker ve nişastayı ekleyerek karıştırın ve 3nü de ocağa alın.
  • Daha önceden hazır ettiğiniz tavuk göğsü ile birlikte ocaklarınızın altını açarak hepsini birlikte sırayla karıştırarak pişirin.
  • Yani bir çırpı da 4 kaseyi birlikte pişireceğiz ve hepsi bir zaman da pişerek ılık hale getireceğiz.
  • Hepsinin kıvamı koyu olacaktır.
  • Dikdörtgen borcamınızı soğuk sudan geçirin ve suyunu süzün.
  • Önce bir kat tavuk göğsü koyarak düzgünce yayın.
  • Üzerine kivi püresini ,tekrar tavuk göğsü,bu sefer vişneli püreyi,tekrar tavuk göğsü ve şeftali püresini yerleştirin.
  • En üst katta yine tavuk göğsü olacak şekilde hazırladığınız ürünleri eşit olarak kat kat yerleştirin.
  • Yani 4 kat tavuk göğsü ile 3 kat meyve püresi olacaktır.
  • Üzerini strech'le kapatın ve en az 3-4 saat,eğer mümkünse 1 gece buzdolabında bekletin.
  • Kıvamı ve lezzeti durdukça ön plana çıkacaktır.
  • Uzun şeritler halinde kesin ve katlayarak rulo haline getirin.
  • ÜZERİNE:
  • Hindistan cevizi
  • Antep Fıstığı
  • SON İKRAM HAZIRLIĞI:
  • Rulo sardığınız tatlınızı hindistan cevizine bulayın ve tabağa alarak üzerine toz antep fıstığı ve arzu ederseniz bir vişne yada kiraz la süsleyin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...

0 comments: