Börekler,

Midye Börek Hazır Yufka ile Tarifi

Eylül 01, 2015 Mutfakta pişer gazeteye düşer 2 Yorumlar


  1. MİDYE BÖREK..
  2. Bu tarifi hemen hemen bilmeyeniniz yoktur.Hem görüntüsü ile hemde zevkli yapımı ile çoğumuz yapmışızdır.
Ama ben yine de bilmeyenler için bir kez daha paylaşmak istedim.
Haydi buyrun tarife...
MALZEMELER:
6 ad.yufka
125 gr tereyağ (isterseniz yumuşak margarinde kullanabilirsiniz.)
1 çay bardağı (ajda) zeytinyağ
1 çay bardağı su
2 ad yumurta (1 nin sarısını üzeri için ayırın)
İÇ HARCI İÇİN:
İsteğe bağlı olarak seçebilirsiniz.Ben bu sefer ıspanak ve lor peyniri karışık olarak yaptım.
Kuru soğanı kavurdum,ıspanakları ekledim.Tuzunu karabiberini ilave edip peynirle karıştırdım.
ÜZERİNE:
1 yumurta sarısı + 1 yemek kaşığı zeytinyağ + susam

YAPILIŞI:
Yağları bir kase içinde ikisini birlikte eritin ve ılıtın.Su ve yumurtayı ekleyerek karıştırın.
Her bir yufkayı dört üçgen parçaya bölün.Her bir üçgen parçaya karışımdan sürün.
Üst sivri kısmından aşağıya doğru elinizle çekin.Sağ ve sol uçları yukarıya doğru toplayın.
Pili pili olan yere iç harcını yerleştirin.Önce üst kısımda kalan yufkayı iç harcının üzerine kapatın.Daha sonra alt kısmı çevirin.Şeklin oluştuğunu göreceksiniz.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine börekleri yerleştirin.
Yumurta sarısına zeytinyağ ekleyerek karıştırın ve böreklerinizin üzerine sürün.Susam serperek 175 derece de ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Çayın yanına nefis bir ikram olacaktır.
Afiyet olsun,sevgiyle kalın....

2 yorum:

  1. çok severek yaptığımız büzgülü midye böreklerden harcınız da çıtır lık ve yumuşaklık da vermiştir. Ellerinize sağlık. Afiyetler olsun.

    YanıtlaSil