Aslı Hünel'le Yemek Programı,

Aslı Hünel'le RENGARENK Tv Programında Neş'em Çelik Tarifleri

Ekim 22, 2015 Mutfakta pişer gazeteye düşer 4 Yorumlar


Kanaltürk ekranlarında Aslı Hünel'le rengarenk programında yaptığımız Erikli Kuzu Yahni tarifini yazıyorum sizlere..
ERİKLİ KUZU YAHNİ..

MALZEMELER:
1,5 kg kuzu kuşbaşı + 2 yemek kaşığı zeytinyağ
1,5 paket arpacık soğan
30 ad,çekirdeği çıkarılmış mürdüm eriği
1 orta boy çubuk tarçın
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağ (soğanları kavurmak için)
2 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı kimyon + yenibahar + karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI:
Etleri tencereye alın,zeytinyağ ilavesiyle kavurmaya başlayın.Önce ateşiniz yüksek olsun ama sürekli karıştırın.
Etler suyunu verince orta ateşe alın ve tekrar suyunu çekmesini bekleyin.
Etler suyunu çekince 2 su bardağı su ekleyin ve pişirin.Bu arada ayrı bir tavada arpacık soğanlarını tereyağ ile kavurun.Soğanlar etlerin içinde dağılmaması için üst kısımları hafif kahverengi katman oluştursun.
Kavrulan etlere,yine kavurduğunuz soğanları,eriği,sadece tat vermesi için biber salçasını,tarçını ve baharatlarını ekleyin.1,5 su bardağı daha su ilave ederek ağır ateşte pişirin.
Etleriniz pamuk gibi olacaktır.
Pişen yemeğinizi servise sunmadan önce tarçını içinden çıkarın ve servis edin.
Pişerken çıkardığı nefis kokusu ile misafirlerinize sunabileceğiniz lezzetli bir saray mutfağı yemeğidir.
Afiyet olsun,sevgiyle kalın...

4 yorum:

  1. Aynı tarifteki gibi yaptım .bi oldu ,bi oldu. Yiyenler parmaklarını da yedi. Teşekkürler Neşem hanım..

    YanıtlaSil
  2. Bu yemeği önemli davetlerde yapacağım hep..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saray mutfakları albümümü takip edin lütfen..bu tatları beğendiniz madem..Facebook LUNTUĞ...

      Sil