ANA YEMEKLER,

Hindi Dolması nasıl yapılır-Kestaneli İç Pilav ile

Aralık 21, 2015 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar

HİNDİ DOLMA-KESTANELİ İÇ PİLAV İLE..

MALZEMELER:
5 kg.hindi
3 su bardağı baldo pirinç
2 ad.kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağ + 2 yemek kaşığı tereyağ
250 gr ciğer
4 yemek kaşığı iç badem
2 yemek kaşığı çam fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı toz şeker
500 gr haşlanmış ve ayıklanmış kestane
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:
1 ad limonun suyu
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
PİŞİRMEK İÇİN:
1 ad hindi poşeti
YAPILIŞI:
Hindiyi hazırlamakla başlayalım ve hindimiz sosu ile pilav hazırlanana kadar beklesin.
Hindiyi tütsüleyin ve yıkayın.
Limon suyu,kekik ve tuzu bir kasede karıştırın ve hindiyi bu karışımla iyice kaplayın.
Ve hindiyi bir kenara kaldırın.
Şimdi pilavımızı hazırlamaya başlayabiliriz.
Pilav tencerenize kuru soğanları küçük doğrayarak yerleştirin.Zeytinyağını ekleyerek orta ateşte kavurmaya başlayın.
Soğanlar yumuşamaya başlayınca küçük doğranmış ciğeri ekleyin ve ciğerlerin rengi dönünce,
fıstıkları,bademleri ilave edin.Bu arada karıştırmaya devam edin.
Pirinci ılık su ile bolca yıkayın.
Fıstıkların da rengi dönünce pirinci,şekeri,tuzu,karabiberi,kuş üzümü ve kestaneleri ekleyerek karıştırın.
Kısık ateşte pirinci ve kestaneleri zedelemeden karıştırın ve kavurun.(10 dak.kadar)
Ve pilavı ateşten indirin.
Hindinin karın kısmına iç pilavı doldurun.Yalnız çok sıkı doldurmayın,çünkü pilav pişince şişecektir.
Çok sıkı doldurursanız pilavınız çok pişmiş olur.
Hindinin karın kısmını ısıya dayanıklı bir ip ile dikin.Ayaklarını da birbirine bağlayın.
Hindinin sığacağı genişlikte bir tencere de tereyağını eritin ve kızdırın.Hindiyi bu yağda çevirerek mühürleyin.(kızartın)
Aynı tencereden çıkarmadan üzerine sıcak su (hindinin üzerini örtecek kadar) ekleyerek,
orta ateşte 1/2 saat pişirin.
Haşlanan hindinizi tencereden çıkarın.Daha önce hazırladığınız kekik karışımına biraz da zeytinyağ ekleyerek hindiye tekrar sürün.Hindi poşetine yerleştirin.Kekik karışımını poşetin içine ekleyin.
Tencerede kalan haşlama suyunu da poşetin içine ilave ederek ,poşetin ağzını sıkıca kapatın.
Fırınınızı 200 derece de ısıtarak hindiyi tepsiye yerleştirerek fırına verin.
2 saat pişirin.
İşte yumuşacık ve lezzetli ,yılbaşı sofralarınızın vazgeçilmez hindini hazır..
Afiyet olsun...






0 comments: