Ayva Tatlısı,

AYVA TATLISINI NASIL YAPARIM,TARİFİ VE YAPILIŞI

Şubat 26, 2017 Neşem Çelik 0 Yorumlar



AYVA TATLISI

MALZEMELER:
3 adet büyük ayva
1 kalıp lohusa şekeri (200 gr takribi)
1 yemek kaşığı ayvanın çekirdekleri
3 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
4 adet karanfil
ÜZERİNE:
1 kase kaymak
1 kase irice doğranmış ceviz 

YAPILIŞI:
Derince bir kaseye limonlu su hazırlayın ve ayvaları soymaya başlayın.
Ayvaları önce ortadan ikiye ayırın,çekirdeklerini ayıklayın.İç kısmını
oyarak çıkarın.Ve kabuklarını soyarak limonlu suya bırakın.
Tatlıyı yapacağınız geniş ve yayvan bir tencereye lohusa şekerini
koyun,2 su bardağı su ekleyerek orta ateşte lohusa şekerini eritin.
Lohusa şekeri eriyince,kalan suyu,toz şekeri ve ayva çekirdeklerini ekleyin.
Şerbet kaynamaya başlayınca karanfilleri ekleyin.
Ayvaları limonlu sudan çıkararak kaynamakta olan şerbete yerleştirin.
Birbirlerinin üstüne gelmeyecek şekilde olursa daha rahat pişecektir.
Ara ara şerbeti ayvaların üzerine kaşıkla gezdirin ve arkalı önlü çevirin.
Ayvalar yumuşayınca,şerbet jölemsi bir kıvam alacaktır.
Bu kıvama geldiğinde ayvalar yumuşayarak pişmiş demektir.
Servis tabağına alarak soğutun.
Orta kısımlarına önce ceviz üstüne de kaymak yerleştirerek ikram
edebilirsiniz.
Meyve tatlıları içinde en çok tercih edilen Ayva tatlısı bizim evde de
çok sevilerek yenilen bir tatlıdır.
Çekirdeğinin suda beklemesiyle jöle kıvamı alması,reçel yapımında da
lezzetli ve şekeri az reçeller yapmamızı sağlamakta..
Kışın meyvelerinden olan ayva zamanında hem tatlı hem reçel ve de
tartlar da çok sık kullanılmakta..
Sevgiyle..Afiyet olsun..

0 yorum: