ANA YEMEKLER,

BİBER KAVURMASI TARİFİ

Şubat 26, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



BİBER KAVURMASI
MALZEMELER:
7 adet çarliston yada büyük olanlarından köy biberi
2 adet büyük domates
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz
YAPILIŞI:
Biberlerin sap kısmını keserek iç çekirdeklerini çıkarın ve iki parmak
kalınlığında halka doğrayın.
Tavaya zeytinyağını alın ve kısık ateşte ısıtırken biberleri ekleyin.
Tavanın üzerine bir kapak kapatın ve çok kısık ateşte ,arada tavayı
sallayarak pişirmeye başlayın.
Biberler kızarmadan sadece yumuşak olana kadar pişirmeye devam edin.
Bu arada domateslerin kabuklarını soyarak küpler halinde doğrayın.
Sarımsakları da halka doğrayın.
Biberler yumuşayınca domatesleri ,sarımsakları ve tuzu ekleyerek,
tekrar kapağını kapatın.
Kısa sürede domatesler biberlerle kaynaşıp yumuşayacaktır.
Eğer acı seviyorsanız tuzu ile birlikte pul biber de ekleyebilirsiniz.
Servis tabağına alacağınız biber kavurması ister sıcak ister soğuk
olarak yenebilir.
Sabah kahvaltılarında bile tercih edilen biber kavurması,bazı yemeklerin,
yanında da servise sunulabilir.
Sevgiyle..Afiyet olsun.

0 comments: