Saray Mutfakları,

SU MUHALLEBİSİ NASIL YAPILIR

Mart 24, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 2 Yorumlar



SU MUHALLEBİSİ

Saray Mutfaklarının bu en sevilen tatlısı o dönem hemen her ev de yapılan ve 
severek yenen muhallebiler arasında olmakla birlikte günümüz de bugün pek
sık yapılmamakla birlikte çoğu kişi tarafından bilinmemektedir.
Aslında hem lezzetli hem de diyet yapanlar için de tercih edilen bir tatlıdır.
Aslı gül suyu ve üzerine dökülen pudra şekeri ile olandır.Ama bazı kişiler
damak zevklerine göre pekmez dökerekte yemektedir.
Sizler damak zevkinize göre ister pudra şekerli isterse pekmezli olanını seçebilirsiniz.
İşte MALZEMELER:
2 su bardağı süt
4 su bardağı su
160 gr (1 su bardağı) toz şeker
80 gr (2 çay bardağı) mısır nişastası
ÜZERİNE:
Pudra şekeri 
Gül suyu
yada
Pekmez
Verdiğim tarif 30x25 ölçülerinde bir borcam yada tepsi içindir.
YAPILIŞI:
Su,süt ve toz şekerini bir tencereye alın.
Nişastayı küçük bir kaseye boşaltın.Su ve süt karışımı soğuk iken nişastanın 
üzerine 1 kepçe alarak karıştırın ve nişastayı çözün.
Tencerede olan su,süt ve şeker karışımını orta ateş üzerinde kaynamaya bırakın.
Şeker eriyince nişastayı karıştırarak ekleyin ve koyu bir kıvam alana kadar
karıştırarak pişirin.
Borcamı soğuk sudan geçirin ve muhallebiyi boşaltın.
Üzerini streç film ile kapatarak buzdolabında 2 saat bekletin.
Soğuyan muhallebinizi ister yuvarlak bir kalıp ile isterseniz kareler halinde
keserek servis tabağına alın.
Üzerine önce gül suyu daha sonra da damak zevkinize göre pudra şekeri 
serperek ikram edebilirsiniz.
Şekeri biraz fazla sevenler pudra şekerini kendilerine göre ayarlıyabilirler.
Afiyet olsun..
Sevgiyle...

2 yorum: