ANA YEMEKLER,

MİLFÖY ÇANAKLARDA KÖZ KARNIYARIK NASIL PİŞİRİLİR.

Mayıs 27, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



MİLFÖY ÇANAKLARDA KÖZ KARNIYARIK
     

    Merhabalar,
    Yaz yemekleri içerisinde sanırım en çok çeşidi olan sebze patlıcan..
     Eğer bir de bu sebzeyi seviyorsanız ,çok sık sofralarda yerini alıyordur.
     Hem zeytinyağlı,hem fırın ve tencere yemeği olarak çok çeşidi olan patlıcanın bugün daha
     değişik bir çeşidini yapacağız.
     Karnıyarığın közlenerek yapılanını çoğumuz yapıyoruruz.
     Bu sefer köz karnıyarığı milföy çanakları içerisinde yapacağız.
     Şık sunumu ve ekmeksiz yenilebilmesi ile değişik bir lezzet olarak sofralarda yerini alacak.
     Başlayalım o zaman:
     

     MALZEMELER:
     12 adet kare milföy hamuru
     2 adet orta boy kemer patlıcan
     250 gr dana kıyma
     1 adet kuru soğan
     1 adet büyük domates
     1 tatlı kaşığı  domates salçası
     1 adet kapya biber
     3 yemek kaşığı zeytinyağ
     Tuz + Karabiber
      Malzemelerimiz bunlar;hepsi hazırsa tarifi uygulamaya geçebiliriz.
      YAPILIŞI:
      Patlıcanları ateş üzerinde çevire çevire közleyin ve bir naylon torba içerisine alın.
      Naylon torbanın içinde ılık hale gelince soyulması kolay olacaktır.
      Kabuklarını soyun ve bir kenara alın.
      Şimdi hamurları hazırlıyalım;eğer tepsi şeklinde 12 li muffin kabınız varsa işiniz biraz daha kolay
       eğer muffin kaplarınız tekli ise 12 adedini bir tepsiye ters çevirerek yerleştirin.
       Kapların ters taraflarını kullanacağız.
       Yumuşak bir margarinle muffın kaplarını iyice yağlayın.
       Ve her bir milföy hamurunu kubbelerin üzerine kapatın ve yuvarlak hale getirin.Anlıyacağınız  
        milföyden çanaklar pişireceğiz.
        180 derece de ısıtılmış fırında milföyleri pişirin.
        Pişen milföy çanakları kalıptan kolayca çıkacaktır.
        Diğer tarafta bir tavaya kuru soğanı küçük yemeklik doğrayın.
        Zeytinyağ ekleyerek orta ateşte kavurmaya başlayın.
        Kavrulan soğanlara kıymayı,tuzunu ve karabiberini ilave ederek kavurmaya devam edin.
        Kapya biberini iç çekirdeğini çıkararak ince halka olarak doğrayın.
        Domatesi küçük küpler halinde doğrayın ve kıymaya ekleyin ve 5 dakika da birlikte kavurun.
        En son salça ile rengini biraz daha koyultun ve karıştırın.
        İç malzememiz de hazır olduğuna göre geçelim hepsini yerleştirmeye..
        Milföy çanaklarını bir tepsiye dizin.
        Közlediğiniz patlıcanları uzunlamasına keserek çanakların içine yerleştirin.
        Tam ortalarına kıymalı içten yerleştirin.Ve kalan patlızanları üst kısmına da pay edin.
        Servis yapacağınız zaman fırında 10 dakika ısıtmanız yeterli olacaktır.
        Sunumu rahat ve lezzetli bu yemeği deneyeceğinizi umarım..
        Afiyet olsun..
        Sevgiyle...

     
      Köz patlıcanları servis tabağının yanına yerleştirerek de sunum yapabilirsiniz.

0 comments: